Acasă Externe Republica Moldova caută investitori străini

Republica Moldova caută investitori străini

DISTRIBUIȚI
foto:moldova24.info

 

foto:moldova24.info

148149 – 16102017 – Republica Moldova cheamă companiile să investească. Le promite, în schimb, facilităţi fiscale, infrastructură şi forţă de muncă ieftină. Vicepremierul Guvernului Moldovei, Octavian Calmîc, a spus pentru Ştirile TVR care sunt domeniile cele mai profitabile, dar şi provocările unui astfel de demers.

Pentru dezvoltarea economică a Moldovei şi, eventual, pentru aderarea la Uniunea Europeană, atragerea de investiţii străine este vitală, spune vicepremierul Calmîc.

Calmîc: ”Prin instrumentele fiscale pe care noi le punem la dispoziţie avem câteva sectoare care sunt scoase în evidenţă. În sectorul IT, care beneficiază de un regim fiscal şi vamal special. Suntem axaţi pe crearea mai multor parcuri virtuale în domeniu IT&C, astfel încât să atragem cât mai mulţi investitori străini în acestea. Pentru a încuraja investitorii, Moldova are nevoie şi de infrastructură. Cele mai multe proiecte sunt în parteneriat cu România. Vorbim de interconectare pe partea de sud a energiei electrice şi de alte proiecte care ţin de infrastructură de drumuri pe care trebuie să le consolidăm. Vorbim în special de poduri care trebuie să fie construite astfel încât structurile noastre să fie unite între ele. Vorbim de gazoductul Ungheni – Chişinău, pe partea Republicii Moldova, dar el are şi a douacomponentă Oneşti – Iaşi. Peste 55 la sută din investiţiile străine în Moldova sunt făcute de firme care provin din spaţiul European”. – sursa: Stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.