Acasă Politic România și Emiratele Arabe Unite își intensifică relațiile economice în agricultură, turism...

România și Emiratele Arabe Unite își intensifică relațiile economice în agricultură, turism și tehnologia informaţiei

DISTRIBUIȚI

 147988 – 05102017 –  Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, joi, 5 octombrie 2017, cu Ahmed Ali Hamad Al Mu’alla, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România.

Cei doi au purtat discuţii asupra stadiului actual al relaţiilor bilaterale, punând accent pe necesitatea intensificării dialogului la nivel parlamentar şi guvernamental şi, în acelaşi timp, dezvoltarea parteneriatelor economice, culturale şi educaţionale. Președintele Senatului a subliniat că, în prezent, Emiratele Arabe Unite reprezintă cel mai important partener comercial al ţării noastre în regiunea Golfului, statut care se dorește a fi consolidat şi pe viitor.

Au mai fost trecute în revistă și alte domeniile de interes comun ale României şi Emiratelor Arabe Unite precum agricultura, turismul și tehnologia informaţiei evidențiindu-se dorința celor două state de intensificare a schimburilor sectoriale pe aceste paliere.

De asemenea, a fost abordată și problematica recentă a situaţiei politico-diplomatice din regiunea Golfului, subliniindu-se importanţa rezolvării pe cale paşnică a tuturor conflictelor şi tensiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.