Acasă Politic România și Israel, relații deosebit de bune

România și Israel, relații deosebit de bune

DISTRIBUIȚI

 148245 – 19102017 –   Joi, 19 octombrie 2017, a avut loc întrevederea comună a Comisiilor pentru politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, conduse de senatorul Cristian-Sorin Dumitrescu şi deputatul Biró Rozália-Ibolya, cu o delegaţie a Comisiei pentru politică externă şi apărare din Knesset, condusă de Avi Dichter, preşedintele Comisiei. În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte care ţin de relaţia bilaterală dintre cele două state în plan politic, economic şi al cooperării pe plan internaţional.

Senatorul Dumitrescu a subliniat relaţia deosebit de bună pe care România o are cu statul Israel, care se bazează pe un parteneriat strategic şi pe patru coordonate importante: ţara noastră a recunoscut Israelul de la formarea acestuia, în anul 1948, nu a rupt relaţiile diplomatice cu acest stat ca urmare a Războiului de şase zile din 1968, avem un parteneriat între cele două Parlamente şi, poate cel mai important, comunitatea israeliană de origine română are un număr de aproximativ 400 de mii de oameni, care constituie un important liant între cele două popoare.

Deputatul Dichter a subliniat, la rândul său, importanţa pe care o acordă Israelul relaţiei privilegiate cu România, care a s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, un prieten adevărat şi care înţelege problemele reale cu care se confruntă statul israelian. În acest sens, domnia sa a făcut apel la partea română de a continua sprijinul, cu precădere în cadrul forurilor şi organismelor internaţionale.

Ambele părţi au convenit asupra necesităţii continuării dialogului bilateral, la nivel parlamentar, pentru dezbaterea şi aprofundarea unor subiecte de interes comun, în plan politic, economic, de securitate şi combaterea terorismului şi cooperare şi susţinere reciprocă pe plan internaţional.

Din partea Comisiei pentru politică externă a Senatului a mai fost prezent la întrevedere senatorul Radu-Mihai Mihail, membru al Comisiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.