Acasă Externe România sprijină Estonia

România sprijină Estonia

DISTRIBUIȚI

 148028 – 06102017 – Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut o întrevedere astăzi, cu vice-ministrul eston pentru afaceri europene, Matti Maasikas. Întrevederea a prilejuit aprofundarea unor subiecte prioritare pe agenda europeană, din perspectiva deținerii de către Estonia a Președinției Consiliului Uniunii Europene în actualul semestru și a dialogului constant existent între cele două țări în contextul pregătirilor pentru preluarea de către România a acestei responsabilități în primul semestru din 2019.

Cei doi oficiali au exprimat interesul de a consolida cooperarea între cele două state și coordonarea în domeniul afacerilor europene, în cadrul Trio-urilor succesive din care fac parte în exercitarea Președinției Consiliului Uniunii Europene. Ministrul delegat a reiterat de asemenea sprijinul pe care România îl va acorda Estoniei în avansarea dosarelor prioritare din mandatul Președinției estone a Consiliului, cu accent pe obiectivele vizând o economie deschisă şi inovativă, creșterea economică, o Europă sigură pentru cetățeni, prioritățile în domeniul digital. A exprimat susținerea, de asemenea, pentru obiectivul  consolidării relațiilor cu partenerii europeni, în special pe dimensiunea estică, inclusiv în contextul organizării pe durata Președinției estone a Consiliului Uniunii Europene a viitorului Summit privind Parteneriatul Estic. Totodată, ministrul delegat a salutat faptul că un element central al programului de priorități și un important obiectiv comun al celor două ţări îl constituie menținerea și consolidarea unității europene.

„România și Estonia au viziuni similare asupra principalelor dosare europene de actualitate. Susținem Președinția estonă în continuarea discuțiilor pentru consolidarea Uniunii Europene în baza unor abordări unitare şi incluzive, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor săi, inclusiv a cetățenilor români“, a subliniat Victor Negrescu.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.