Acasă Politic Românii trebuie să cunoască realizările Guvernului PSD-ALDE în domeniul energiei

Românii trebuie să cunoască realizările Guvernului PSD-ALDE în domeniul energiei

DISTRIBUIȚI

148293 – 25102017 –   Deputatul PSD Florinel Stancu, membru în Comisia pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, a susținut o declarație despre viziunea PSD în domeniul energetic. Acesta a spus că aceasta se axează pe securitatea aprovizionării cu energie a cetăţenilor, pe o bază de încredere şi de solidaritate reală – criterii esenţiale ale noii uniuni energetice europene care trebuie să devină o voce unică în domeniul energetic.

”Pentru siguranța cetățenilor noștri, Guvernul a semnat un Acord de urgență cu Bulgaria, care prevede acordarea reciprocă de ajutor în situația în care unul dintre state întâmpină dificultăți în alimentarea cu energie electrică. Un pas ce ne dă încredere și deschide noi oportunități către viitoare colaborări cu vecinii noștri.

Tot pe colaborare și încredere se bazează negocierile cu partenerii noștri chinezi pentru lansarea reactoarelor nucleare 3 și 4 de la Cernavodă. Discuțiile au fost intensificate, iar pentru gestionarea la nivel national a resursei importante de apă grea a României a fost înființat Centrul Național de Management al Apei Grele. Dacă reușim acest proiect, vom diversifica domeniul energetic românesc și vom atrage investiții consistente în țară. Producția de energie în România va deveni mai sustenabilă și mai ecologică. Până atunci, investițiile statului în domeniul energetic continuă. Finalizarea plății de 23,5 milioane lei la Complexul Energetic Oltenia se numără printre obiectivele îndeplinite de actualul Cabinet în domeniul energiei. Termocentrala Ișalnița va fi modernizată și retehnologizată. O nouă centrală pe gaz, în valoare de 268 milioane de euro, va fi construită de Romgaz, iar interconexarea rețelelor electrice dintre România și R. Moldova este tot mai aproape. La fel cum luăm în calcul demararea lucrărilor pentru o linie electrică aeriană nouă de 400 Kv, dintre România și Serbia. Toate aceste realizări și deblocarea proiectului gazoductului BRUA în urma unei reuniuni de la București, confirmă faptul că actuala guvernare investește strategic pe plan energetic. În același timp, o comisie de anchetă parlamentară analizează fraudele care au dus la creșterea prețurilor în facturile consumatorilor în ultimul an. Vom avea grijă ca frauda produsă în sistem să fie pedepsită, iar cetățenii să nu mai sufere de pe urma lăcomiei unor producători străini”, a concluzionat deputatul social-democrat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.