Acasă Sport Start  proiect ”Educație prin Mișcare”

Start  proiect ”Educație prin Mișcare”

414
DISTRIBUIȚI

Proiectul ,,Educaţie prin Mişcare” este finantat de Primaria Sectorului 3 din fonduri publice nerambursabile acordate de la bugetul local si este dedicat tinerilor, persoanelor cu viaţă sedentară şi persoanelor cu dizabilităţi, locuitori ai sectorului 3.

Asociatia Elite Running isi propune sa atraga cat mai multe persoane din aceste segmente ale populatiei într-un program specializat de activităţi sportive şi de antrenamente de grup.

Startul proiectului il reprezinta inceperea antrenamentelor de grup organizate în Parcul Al.I. Cuza, în perioada 16 octombrie – 28 noiembrie 2017.

Finalul proiectului il reprezinta competitia de alergare ‘’Maratonul 1 Decembrie’’, competitie omagiu adusa Zilei Nationale si Marii Uniri, aflată în acest an la a 7-a ediție.

Astfel, Maratonul 1 Decembrie va avea loc pe 1 Decembrie 2017, in intervalul orar 08.00-14.30, in Parcul Al. I. Cuza din Sectorul 3 si in cadrul lui se vor desfasura urmatoarele probe:

  • Maratonul ‘’1 Decembrie’’, 42.2 km
  • Semimaratonul ‘’E.ON Flash’’, 21.1 km
  • Cursa ‘’Carrefour Park Lake’’, 10.6 km
  • Cursa fotoliilor rulante
  • Cursa populara

Determinante pentru demararea si sustinerea proiectului au fost statisticile cu privire la stilul de viata al romanilor, date care arata atat nevoia sociala, cat si starea de sanatate existenta la nivel national a populatiei si, implicit, a cetatenilor Sectorului 3.

Sportul de masa in aer liber este o alternativa demonstrata la viata sedentara. Din experienta Asociatiei Elite Running, acumulata in cei 5 ani de activitate, cresterea nivelului de pregatire si dorinta de autodepasire pot duce la renuntarea la alimentatia nesanatoasa, consumul de tutun si alcool. Alergarea, in comparatie cu alte sporturi, implica costuri mai mici si mai putine constrangeri. Acest tip de miscare se poate defasura independent de conditiile meteo, nu doar pe pistele de atletism, cat si in parcuri sau poteci, carari de munte. Toate aceste aspecte fac alergarea sa fie accesibila unui spectru larg de persoane dornice de a-si imbunatati starea de sănătate și calitatea vietii.

Actiunile propuse spre desfășurare sunt urmatoarele:

– inscrierea participantilor la antrenamente

– start antrenamente incepand cu 16 octombrie 2017

– evaluarea participantilor ca nivel de pregatire si obiectiv sportiv personal (cursa aleasă de fiecare  participant, dupa cele 8 saptamani de antrenamente)

– impartirea pe grupe in functie de tipul cursei si nivelul de pregatire

– definirea unor programe de antrenament specifice fiecarei grupe

– pregatirea unui lot de 100 de personare in cadrul sedintelor de antrenament, ce vor avea o frecventa de 2 ori pe saptamana si vor fi coordonate de instructori acreditati

– finalizare antrenamente 28 noiembrie 2017

– participarea la competitia de alergare ‘’Maratonul 1 Decembrie’’ din data de 1 Decembrie 2017

 

“Maratonul 1 Decembrie” este o competitie aflata la a 7-a editie in acest an (2017) si pentru care alergatorii amatori, dar si cei profesionisti, si-au manifestat un interes crescut de la an la an. Aceasta concluzie rezulta din evolutia crescatoare a numarului de participanti care a atins in 2016 numarul de 624 de concurenti, comparativ cu 117 de concurenti cati ce se aliniau la start in 2010.

In cadrul Maratonului Bucuresti 2017, care va avea loc in perioada 13-15.10.2017, proiectul ,,Educatie prin Miscare’’ impreuna cu partea sa integranta ,,Maraton 1 Decembrie’’ vor fi prezentate la standul Asociației, unde sunt disponibile flyere si se vor putea obtine informatii despre proiect. Tot la standul Asociatiei se vor putea face inscrieri la antrenamentele pregatitoare și la cursele organizate în cadrul Maratonului 1 Decembrie, se vor efectua activități de informare și consiliere pentru persoanele care doresc sa își schimbe stilul de viață, optând pentru mișcarea în aer liber.

 

Informatii generale despre Asociata Elite Running

Asociatia Elite Running, fondata in anul 2013, promoveaza mişcarea în aer liber şi un stil de viaţă sănătos în rândul persoanelor cu o viata sedentara. Obiectivele pe termen lung ale asociatiei sunt familiarizarea si insusirea notiunilor de baza ale alergării de catre un numar cat mai mare de persoane si participarea acestora la evenimentele specifice de alergare. Activităţile asociatiei urmaresc atingerea acestor obiective si constau in organizarea de antrenamente cu programe dedicate, in functie de nivelul de pregatire al participantilor, si organizarea de competiţii de alergare la nivel naţional.

 

Persoana de contact Elite Running

Pentru orice alte informatii suplimentare persoana de contact: victor.eliterunning@gmail.com

 

Link-uri suplimentare

www.eliterunning.ro

https://www.facebook.com/eliterunningromania/

http://www.maraton1decembrie.ro/program/

https://www.facebook.com/events/597806813676857/

http://www.primarie3.ro/stire/primarul-robert-negoita-a-semnat-astazi-contractele-de-finantare-nerambursabila

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.