Acasă Social Educatie Universitatea Politehnica din București sprijină industria europeană de transport aerian

Universitatea Politehnica din București sprijină industria europeană de transport aerian

DISTRIBUIȚI

 148185 – 18102017 – La 16 octombrie a avut loc semnarea acordului de colaborare între Universitatea Politehnica din București și EUROCONTROL – una dintre cele mai importante organizații interguvernamentale din domeniul managementului traficului aerian. Organizația este prezentă în 43 de state ale spațiului european și reprezintă aproape 2000 de specialiști care activează în acest domeniu.

Acordul de colaborare vizează atât instruirea de profesioniști în domeniul traficului aerian cât și dezvoltarea de proiecte de cercetare în sectorul transportului aerian, în cadrul centrelor de cercetări ale universității. Acordul este o soluție pentru îmbunătățirea calității resurselor umane în ingineria aerospațială prin concentrarea educației pe latura practică a managementului traficului aerian.

Mihnea Costoiu, organizatorul întrunirii: ”Prin acord, universitatea contribuie – cu resurse umane înalt specializate și proiecte de cercetare – la siguranța și eficiența aviației civile la nivelul Uniunii Europene. Beneficiile sunt multiple. Concret, studenții vor putea participa în cadrul Programului de Instruire Practică al Agenției EUROCONTROL, vor avea acces direct la instrumentele EUROCONTROL, vom putea coordona proiecte de diploma în cotutelă iar studenții vor avea oportunitatea de a participa la efectua vizite de studiu în centrele EUROCONTROL. Pentru a ne putea sincroniza mai bine cu acest domeniu de nișă vom implica în mod direct experți EUROCONTROL în elaborarea curriculei din cadrul Facultății de Inginerie Aerospațială. Este o abordare fără precedent la nivelul țării noastre”.

Rectorul a declarat și că EUROCONTROL și UPB au în plan proiecte de cercetare prin care vizează livrarea de soluții concrete pentru îmbunătățirea managementului traficului aerian. Pe lângă cele declarate, acordul vizează și identificarea de oportunități de finanțare pentru dezvoltarea de proiecte comune între Universitatea POLITEHNICA din București și EUROCONTROL.

Acordul semnat vine în contextul intrării Universității Politehnica din București în cel de-al 200-lea an de existență, în care universitatea a programat o întreagă serie de evenimente și proiecte care vizează extinderea rolului universității ca actor important în dezvoltarea industriei și formarea resursei umane înalt specializate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.