Acasă Social Sanatate Veste extraordinară pentru cei care suferă de diabet

Veste extraordinară pentru cei care suferă de diabet

DISTRIBUIȚI

148226 – 19102017 – Oamenii care suferă de diabet de tip II – peste 400 de milioane de persoane în întreaga lume – primesc o veste extraordinară: cercetătorii au creat prima pilulă care nu numai că oprește evoluția bolii, dar îi ajută și să slăbească, mai ales în zona taliei. Medicamentul – primul de acest tip – ar putea fi omologat în trei ani. La baza lui stă o substanță numită semaglutidă, care a acționat în cazul a 71 la sută dintre pacienții testați, ajutându-i să piardă din grăsimea acumulată în jurul taliei.

Unele tratamente clasice pentru diabet pot genera o ușoară luare în greutate, ceea ce e de natură să creeze un cerc vicios și să alimenteze, de fapt, diabetul de tip 2. Dacă se înrăutățește controlul glicemiei, pacienții au nevoie de injecții cu insulină, ceea ce ar putea fi neplăcut. Noua pastilă, însă, luată împreună cu metforminul, ar putea opri evoluția degenerativă a bolii. Concluziile studiului – ajuns în faza a doua de testare la Centrul pentru Diabet din Leicester, Marea Britanie – au fost publicate în rețeaua JAMA (Journal of the American Medical Association).

Sunt rezultate obținute prin testarea a 632 de pacienți, timp de 26 de săptămâni, iar noutatea este eficiența deosebită în ceea ce privește pierderea greutății. Cercetătorii speră că semaglutida va oferi o modalitate mai bună de a controla ”ucigașul din umbră” – îngrășarea. – sursa|: Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.