Acasă Externe Agenda Europeana Victor Boştinaru solicită acţiuni imediate

Victor Boştinaru solicită acţiuni imediate

DISTRIBUIȚI

147998 – 05102017 –  Plenul Parlamentului European, reunit în această săptămână pentru sesiunea de la Strasbourg, a găzduit o dezbatere privind agenda Consiliului European din 19 și 20 octombrie, în prezența ministrului adjunct pentru afaceri europene din partea Estoniei, Matti Maasikas, și a prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.

În acest context, eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D pentru politică externă, a solicitat Consiliului să acționeze imediat, în baza propunerii Comisiei Europene, la integrarea în Spațiul Schengen a României și Bulgariei: „Schengen este cea mai mare zonă de călătorie liberă din lume și este una dintre realizările majore ale Uniunii Europene – o realizare care ar trebui păstrată, în special, prin includerea tuturor statelor membre care doresc să fie integrate și care îndeplinesc deja criteriile. Unitatea este cel mai important element pentru viitorul Uniunii Europene.

Uniunea este confruntată acum cu amenințări și provocări comune la granița sa și este absolut necesar să se intensifice în continuare cooperarea polițienească și judiciară și să se protejeze mai bine frontierele externe ale Uniunii. Prin urmare, salut comunicarea Comisiei care trage concluziile din implementarea foii de parcurs «Înapoi la spațiul Schengen» și propune noi măsuri pentru consolidarea acestui spațiu. 

Dacă vrem să consolidăm spațiul Schengen și să consolidăm cooperarea în materie de securitate și încrederea reciprocă între statele membre, atunci este cel mai important să deschidem imediat spațiul Schengen pentru libera circulație în Bulgaria și România, așa cum a propus Comisia Europeană și pentru Croația, atunci când criteriile vor fi îndeplinite. Solicit Consiliului să acționeze imediat în baza propunerii Comisiei Europene.

De asemenea, progresul real în combaterea terorismului nu poate fi obținut decât  dacă lucrăm împreună către o Uniune eficientă de Securitate și Apărare, în care dimensiunile externe și interne sunt importante. Iată de ce solicit implementarea imediată a unui pachet pentru PESCO” a transmis eurodeputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.