Acasă Social Vot electronic pentru românii din Diaspora și susținerea repatrierii prin antreprenoriat

Vot electronic pentru românii din Diaspora și susținerea repatrierii prin antreprenoriat

DISTRIBUIȚI

 148060 – 10102017 – RePatriot a prezentat Guvernului, într-o întrevedere cu premierul Mihai Tudose, rezultatele studiului privind românii din Diaspora și a solicitat introducerea votului electronic, alături de programe și politici publice care să stimuleze reîntoarcerea românilor în țară prin antreprenoriat și investiții.

“Am prezentat premierului ce cred românii din Diaspora și barierele care stau în calea întoarcerii lor acasă. Credem că Diaspora este Prioritate Națională și românii merită să fie chemați și doriți acasă. Românii din Diaspora trebuie să participe la viața cetății, iar pentru ca acest lucru să fie posibil, ar trebui să voteze prin vot electronic oriunde s-ar afla. Toți românii merită să voteze oriunde s-ar afla. Ar trebui să rezolvăm această problemă veșnică”, a declarat antreprenorul Felix Pătrășcanu, CEO FAN Courier și liderul proiectului RePatriot.

Întâlnirea echipei și ambasadorilor RePatriot cu premierul Mihai Tudose a avut loc în contextul RePatriot Summit – Investim în România 2017, care s-a încheiat duminică, 8 octombrie, după patru zile de dezbateri și workshop-uri ce au avut loc la București la Palatul Bragadiru și în Poiana Brașov.

În cadrul întâlnirii, echipa RePatriot a cerut politici publice și un cadru legislativ favorabil pentru antreprenorii români din străinătate, arătând că, 57% dintre românii din Diaspora doresc să se întoarcă în țară, conform unui studiu realizat de RePatriot, cu sprijinul Open-I Research, în Diaspora.

Pe lângă propunerea de introducere a votului electronic, s-a solicitat extinderea programului Diaspora Start Up, o inițiativă construită de Executiv în anul 2016 care oferă viitorilor antreprenori aproximativ 76 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.