Acasă Politic Alba-neagra cu sistemul fiscal

Alba-neagra cu sistemul fiscal

DISTRIBUIȚI

148643 – 16112017  – Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, să declare public dacă o serie de măsuri fiscale, cum ar fi reducerea impozitului pe dividende de la 5 la 0%, scutirea de impozit a medicilor, eliminarea impozitelor locale pe mijoacele de transport, vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Parlamentarul ieșean menționează că toate acestea fac parte din programul de guvernare al PSD-ALDE, pe baza căruia guvernul Tudose a fost învestit în Parlament şi despre care ministrul Mişa a afirmat, în repetate rânduri, că trebuie aplicat ca atare, întrucât are valoare de Lege.

Guvernul României a modificat semnificativ, prin ordonanţă de urgenţă, Codul Fiscal, urmând ca, de la 1 ianuarie 2018, să fie pus în aplicare. Motivația declarată a acestei grabe este că trebuie respectat programul de guvernare PSD-ALDE, aprobat de Parlamentul României, care, nu-i așa, are caracter de lege. Pe de altă parte, multe măsuri, din același program, au fost trecute la capitolul «discutate şi uitate»“, declară parlamentul ieşean Dumitru Oprea.

Ca urmare, se solicită ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, să anunțe dacă, într-o viitoare şedinţă de guvern, vor fi aprobate şi măsurile aşteptate de mediul economic, cum ar fi eliminarea impozitului pe dividende sau a impozitului local pe mijloacele de transport agricole, de tipul tractoarelor, utilajelor agricole și altele, în condițiile în care și acestea fac parte din programul de guvernare, considerat de coaliția PSD-ALDE act cu putere de lege.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.