Acasă Politic Apel către ministrul de Interne pentru a nu mai implica Jandarmeria în...

Apel către ministrul de Interne pentru a nu mai implica Jandarmeria în interese de grup sau în interese personale

DISTRIBUIȚI

 148808 – 27112017  – “Doamnă Carmen Dan, vă solicit să redați Jandarmeriei libertatea de a acționa conform propriilor protocoale stabilite de profesioniștii din această instituție și vă cer să nu mai folosiți această armă în interesele private ale unor politicieni sau a unui grup de interese”, este mesajul transmis de deputatul liberal Pavel Popescu.

Popescu amintește faptul că Jandarmeria a intervenit în urmă cu o săptămână pentru a-l “proteja” de jurnaliști pe liderul PSD, Liviu Dragnea și că aseară dispozitivul acesteia a fost agresiv față de manifestanții din București. “Până acum, zeci de politicieni s-au prezentat în fața procurorilor, însă niciunul dintre ei nu a avut parte de protecție din partea Jandarmeriei, cu toate că printre aceștia s-au numărat foști președinți și foști premieri. În cazul domnului Dragnea, Jandarmeria și-a încălcat propriile protocoale care stabilesc clar momentul în care se intervine la o acțiune în teren, iar acest lucru poate transmite un mesaj greșit ofițerilor care slujesc sub această armă”, este de părere liderul liberal.

“Un alt moment extrem de grav a avut loc în seara zilei de duminică, 26 noiembrie, când pentru prima dată în ultimii ani, jandarmii au acționat agresiv la adresa protestatarilor, prin acțiuni de intimidare aflate la limita legii. Refuz să cred că sub conducerea dumnevoastră, Jandarmeria și-a schimbat modul de acțiune democratic și civilizat, atunci când se întâlnește cu un protest pașnic, așa cum au mai fost cu zecile doar în acest an”, susține Popescu.

“Doamnă Carmen Dan, vă cer să nu afectați imaginea unei instituții esențiale în menținerea ordinii și liniștii publice, o instituție extrem de importantă în arhitectura de securitate a statului român. Vă amintesc că această instituție nu există pentru a apăra interesele unei persoane sau a unui grup de persoane, ci pentru a sluji cetățenii”, arată deputatul liberal. ”Doamnă ministru, dacă veți ajunge la concluzia că nu vă puteți ridica la înălțimea funcției și nu puteți asigura independența acestei instituții, vă solicit demisia de onoare”, este mesajul deputatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.