Acasă Opinii/Analize Cadou pentru Dragnea

Cadou pentru Dragnea

DISTRIBUIȚI

148387 – 01112017 – Graba cu care majoritatea PSD&ALDE a decis asumarea legilor justiției ca inițiativă legislativă și dezbaterea lor în procedură de urgență în Parlament este semnalul că independența justiției este în pericol, a afirmat eurodeputatul Monica Macovei, printr-un comunicat de presă.

“Trioul împotriva justiției libere și independente, Iordache-Nicolicea-Șerban Nicolae, va coordona modificările la legile justiției, după ce ministrul Tudorel Toader și-a făcut treaba și a scris proiectele. Procedura de urgență înseamnă lipsa unei dezbateri publice reale, iar declarațiile că se va păstra procedura de numire a procurorilor șefi, că Inspecția judiciară nu va trece la Ministerul Justiției, de exemplu, n-au nicio valoare. Nu este prima data când PSD&ALDE spun un lucru și fac exact pe dos. Dacă PSD&ALDE ar fi ținut cont de opinia publică, astăzi nu am fi avut nicio discuție despre legile justiției”, mai precizează Monica Macovei.

De asemenea, eurodeputatul a mai spus că pentru prima dată în România, peste 4.000 de judecători și procurori au semnat un protest și au cerut renunțarea la modificarea legilor justiției. CSM a dat deja aviz negativ, iar șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție și Procurorul general au criticat proiectele și au cerut retragerea lor. Cu tot sistemul împotriva lor, PSD&ALDE grăbesc adoptarea modificărilor legilor justiției și renunță la dezbaterea publică.

“Ce așteptări să ai de la Iordache-Altă întrebare, care, întrebat dacă era un moment bun pentru petrecerea dată luni seara de Dragnea, la două zile de la ziua sa de naștere și exact când românii comemorau 2 ani de la tragedia din Colectiv, a răspuns «Asta-i viața!»? Ce așteptări să ai de la Șerban Nicolae care a spus că rezistența anticomunistă din munți «este una care slăbea capacitatea de apărare a României»? Ce așteptări să ai de la Eugen Nicolicea care a schimbat geografia României din cuvinte, susținând că brațul Pavel nu mai există, deci nici Insula Belina, astfel încât nu se mai justifică dosarul Belina?

Trioul împotriva justiției independente, Iordache-Nicolicea-Șerban Nicolae, este imaginea disprețului pe care PSD îl are față de români”, mai specifică eurodeputatul în comunicatul remis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.