Acasă Cultura/Media Comisia Europeană, în lupta cu ştirile false

Comisia Europeană, în lupta cu ştirile false

DISTRIBUIȚI

148632– 15112017  – Comisia Europeană a lansat în cursul acestei săptămâni, o consultare publică privind știrile false și dezinformarea online, anunțând înființarea unui grup de experți la nivel înalt, din mediul academic, platformele online, mass-media și organizațiile societății civilepentru găsirea unor soluţii pentru această problemă. 

Platformele online și alte servicii de internet au oferit noi modalități de conectare, dezbatere și colectare a informațiilor. Cu toate acestea, răspândirea de știri care au ca scop în mod deliberat  derutarea cititorilor a devenit o problemă tot mai mare pentru funcționarea democrațiilor noastre, afectând înțelegerea realităţii de către popoare”,  se arată precizează în comunicatul Comisiei Europene.

Activitatea grupului de experți la nivel înalt, precum și rezultatele consultării publice vor contribui la elaborarea unei strategii la nivelul UE privind modul de abordare a răspândirii știrilor false, care vor fi prezentate în primăvara anului 2018.

Cetățenii, platformele de social media, organizațiile de știri (radiodifuzori, presa scrisă, agenții de știri, mass-media și facturi online), cercetători și autorități publice sunt invitați să-și împărtășească opiniile în cadrul consultării publice până la jumătatea lunii februarie. Acesta va colecta opinii cu privire la acțiunile care ar putea fi întreprinse la nivelul UE pentru a oferi cetățenilor instrumente eficiente de identificare a informațiilor fiabile și verificate și de adaptare la provocările din epoca digitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.