Acasă Politic După 30 de ani

După 30 de ani

DISTRIBUIȚI

 148683 – 20112017  –   Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat luni, 20 noiembrie, că au început lucrările la noul spital municipal de boli cronice și îngrijiri paliative din Botoșani, care va fi ridicat în curtea Spitalului de Recuperare ”Sf. Gheorghe”, în urma unei investiții finanțată prin Compania Națională de Investiții, în valoare de 15,6 milioane lei.

Noul spital va purta numele academicianului Leon Dănăilă şi va avea subsol, parter și trei etaje, 110 de paturi, spațiu pentru investigații RMN şi va veni în sprijinul bătrânilor cu boli cronice care au nevoie de îngrijire specializată.

”Timp de patru ani am susținut importanța realizării acestei unități sanitare în Botoșani. Cu toate că au existat de-a lungul timpului foarte multe impedimente birocratice, am reușit să le depășesc prin menținerea unei comunicări directe între reprezentanții Primăriei Municipiului Botoșani și cei de la CNI. În ciuda tuturor criticilor care se aduc în această perioadă PSD, atât eu, cât și colegii mei am încercat de fiecare dată să rezolvăm problemele comunității, fie că a fost vorba de drumul Botoșani-Suceava, de investiții în școli și spitale, în cămine culturale și centre sociale, fie că ne-am preocupat de rezolvarea problemelor punctuale ale copiilor cu nevoi speciale sau ale salariaților din anumite domenii de activitate. În orice caz, nu ne-am ocupat cu amenajarea de parcuri în spații inundabile sau cu amenajarea de pârtii de schi în zone fără zăpadă”, a declarat Tamara Ciofu.

Ordinul de începere a investiţiei a fost întârziat cu doi ani de contestaţii şi schimbarea legislaţiei în domeniul autorizării la incendiu.

”O astfel de unitate sanitară este aşteptată de foarte mult timp în Botoşani. Avem o populaţie în îmbătrânire, avem multe persoane în vârstă în tot judeţul care au nevoie de asistenţă specializată, de un sprijin din partea comunității, iar spitalul de îngrijiri paliative va răspunde acestor nevoi”, a subliniat deputatul social-democrat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.