Acasă Externe Forţe proaspete în Afganistan

Forţe proaspete în Afganistan

DISTRIBUIȚI

148657 – 17112017  – Circa 3.000 de militari americani au fost desfășurați suplimentar în Afganistan, în baza noii strategii a președintelui Donald Trump pentru această țară devastată de război, a anunțat joi Pentagonul, scrie AFP citată de Agerpres.

Ministerul american al Apărării evaluase până în prezent numărul soldaților americani în Afganistan la 11.000, dar Casa Albă a aprobat trimiterea întăririlor cerute de generalul american John Nicholson care conduce misiunea NATO în Afganistan.

„Tocmai am încheiat trimiterea de întăriri în Afganistan”, a declarat un responsabil din cadrul statului-major american, generalul Kenneth McKenzie, în cursul unui briefing de presă.

„Noile cifre pentru Afganistan sunt de aproximativ 14.000” militari, a adăugat el.

Trupele trimise ca întăriri vor avea ca misiune să antreneze și să acorde asistență armatei afgane care întâmpină dificultăți în lupta împotriva talibanilor.

Generalul John Nicholson a făcut cunoscut că are nevoie de 16.000 de oameni în total în Afganistan, iar celelalte țări din NATO și-au luat angajamentul să își suplimenteze la rândul lor contingentele în această țară.

Pe lângă întăririle pe teren, noua strategie a lui Donald Trump în Afganistan prevede o prezență militară americană nelimitată în această țară, în timp ce predecesorul său Barack Obama ordonase o retragere progresivă și cu date bine stabilite.

În urmă cu șapte ani, în punctul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.