Acasă Social Administratie Gabriela Firea pregătește Bucureștiul pentru sezonul rece

Gabriela Firea pregătește Bucureștiul pentru sezonul rece

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

148741 – 22112017  – Primarul General, Gabriela Firea, a facut astazi, in deschiderea sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, declaratii referitoare la pregatirile pentru sezonul rece. Primarul Capitalei a aratat ca au fost demarate deja procedurile pentru achizitionarea mai multor utilaje pentru topit zapada, fiind actualizate, totodata, planurile de interventie pentru acest sezon:

„Intrucat se apropie sezonul rece, am dispus, la nivelul Primariei Generale, dar si al institutiilor subordonate, masurile necesare pentru a se interveni eficient si la timp pentru inlaturarea efectelor vremii nefavorabile. Ca o noutate fata de anii precedenti, am demarat procedurile pentru achizitionarea unor utilaje de topit zapada, care vor asigura o deszapezire eficienta. De asemenea, vom achizitiona un numar important de utilaje tip freza, cu ajutorul carora vom putea interveni pe trotuare sau pe aleile dintre blocuri, zone care in mod traditional aveau cel mai mult de suferit de pe urma zapezii.

De asemenea, au fost actualizate planurile de interventie, astfel incat toate institutiile si firmele de salubrizare sa actioneze coordonat la nivelul intregii Capitale. Luni vom avea un comandament dedicat pregatirilor pentru sezonul rece, la care vor participa primarii de sectoare si toate institutiile din subordinea PMB”, a anunțat primarul general al Capitalei. In ceea ce priveste asigurarea agentului termic pentru bucuresteni, Gabriela Firea a declarat:

„Tot in contextul pregatirii pentru iarna, am luat masurile necesare privind plata in avans a gazelor naturale pentru producerea de energie termica in Capitala. Asa cum am promis, bucurestenii nu vor plati mai mult pentru apa calda si caldura, majorarea pretului giga-caloriei fiind suportata de catre Primarie. Drept dovada, facturile pe luna octombrie au inregistrat o scadere cu peste 27% fata de luna octombrie 2016. Resping cu tarie afirmatiile mincinoase din ultimele zile, potrivit carora facturile pentru incalzire s-ar majora. Din contra, valoare facturilor a scazut”.

Mai mult, Primarul General a explicat ca in prezent exista un program comun RADET- ELCEN pentru realizarea reviziilor necesare, dar si pentru a interveni atunci cand apare o avarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.