Acasă Politic Gata cvorumul pentru achiziția rachetelor Patriot

Gata cvorumul pentru achiziția rachetelor Patriot

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

148689 – 20112017  –  Comisia de Apărare din Senat a adoptat legea privitoare la achiziționarea rachetelor Patriot. Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi. Graba parlamentarilor vine după ce cu o săptămână în urmă , reprezentanții puterii nu au participat la ședința Comisiei de Apărare pentru a nu exista cvorum. Ulterior, o vizită care s-a vrut discretă a secretarului de Stat al SUA în România, Rex Tillerson a grăbit lucrurile.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, ținut să precizeze și în Comisia de Apărare că s-a obținut deja acordul SUA pentru achiziționarea sistemelor de rachete Patriot. ”O achiziție de tip Guvern-Guvern, respectiv între Guvernul României și Guvernul SUA. Am primit deja autorizația Guvernului SUA pentru achiziționarea a șapte sisteme Patriot, la care se adaugă și costurile de mentenanță și întreținere. Pentru armata română acesta reprezintă doar un prim pas. Anul acesta achiziționăm un prim sistem, în modul complet urmând să ajungem în anul 2020”.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a recunoscut luni că secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a venit la București pentru a se interesa de achiziţia rachetelor Patriot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.