Acasă Social Grevă generală în primării

Grevă generală în primării

DISTRIBUIȚI

 148540 – 09112017 – Odată cu scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, administraţiile locale îşi văd bugetele diminuate considerabil.  În prezent, peste 70% din impozitul pe venit plătit de firme şi angajaţi merge către administraţiile locale.

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu atenționează că dacă guvernul nu majorează cota din impozitul pe venit care revine primăriilor astfel încât bugetele acestora să nu fie diminuate, administrațiile locale trebuie să intre în grevă ca ”o ultimă soluție pentru a opri demersurile fiscale aberante ale PSD”.

La ora actuală, primăriile sunt disperate pentru că bugetele de investiții sunt puse în pericol și proiecte locale importante riscă să rămână fără finanțare. ”Revoluția Fiscală a PSD nu va conduce doar la scăderi de salarii, dar comunitățile locale vor fi condamnate să trăiască la limita subzistenței, în regim de avarie. Cu toate acestea, Mihai Tudose și Liviu Dragnea au ignorat apelurile disperate ale administrațiilor locale, inclusiv pe cele conduse de pesediști, promițând, vag, măsuri compensatorii. Însă, o guvernare incapabilă să respecte programul de guvernare și promisiunile de campanie la doar câteva luni de la învestire nu prezintă niciun fel de credibilitate. Nu exclud ca totul să nu fie altceva decât o modalitate prin care executivul PSD să pună pe butuci comunitățile locale pentru a le face dependente de mila guvernamentală și de bunăvoința din Kiseleff. Singura politică de stat instituită de PSD este cea a ajutoarelor sociale și există indicii temeinice că intenția lui Dragnea este aceea ca toate primăriile să fie la cheremul său și al partidului-stat”, afirmă Leoreanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.