Acasă Social Educatie Începe UNIFEST, festivalul studenților din România

Începe UNIFEST, festivalul studenților din România

DISTRIBUIȚI

148407 – 02112017 –UNIFEST, cel mai mare festival din ţară dedicat studenţilor, începe pe 3 şi durează până pe 13 noiembrie. Nopţi albe cu teatru şi film, campionat naţional de fotbal, cros studenţesc, traininguri de dezvoltare personală, un megaconcert şi bilete gratuite la cele mai mari teatre din Bucureşti sunt doar câteva din activităţile din acest an.

UNIFEST, festivalul organizat de Uniunea Studenţilor din România şi care a ajuns anul acesta la a XVI-a ediţie, înglobează 300 de evenimente în București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Craiova, Brașov, Arad și alte centre universitare din țară și implică 107 ONG-uri. Tema va fi „UNIFEST- un festival ca o călătorie”, iar aceasta va putea fi văzută prin diferite campanii menite să dea participanţilor dorinţa de aventură.

În ceea ce priveşte capitala, în prima zi,  mai exact 3 noiembrie, este organizată o conferinţă de presă la ora 11:00, la sala Gabroveni de la ARCUB, unde vor veni toţi partenerii. În aceeaşi zi, toate organizaţiile studenţeşti membre ale Uniunii Studenţilor din România vor prelua strada prin Parada Asociaţiilor unde acestea vor putea demonstra care este cea mai gălăgioasă.

Datorită faptului că festivalul doreşte să promoveze sportul şi mişcarea, primul weekend (4-5 noiembrie) este destinat etapei regionale ale Campionatului de Fotbal, finala naţională fiind pe 11 şi 12. De asemenea, Crosul Studenţesc va fi tot pe 12 noiembrie, scopul acestuia fiind de a promova sănătatea şi mişcarea în aer liber.

Educaţia non-formală este foarte importantă pentru dezvoltarea atât profesională, cât şi personală, iar de aceea, UNIFEST aduce traininguri de Basic Life Support şi comunicare, vorbit în public, lucru în echipă, management de proiect, leadership şi managementul timpului.

Pe tot parcursul festivalului, studenții vor beneficia de bilete gratuite la teatru și operă, intrări libere la muzee, vor putea participa la campaniile de prevenție dentară și de prevenție a bolilor cu transmitere sexuală, dar vor putea dona și sânge.

Una din nopţile care au consacrat acest festival este Noaptea Albă a Teatrului Studenţesc care îndeamnă tinerii să vină cu ultimul metrou, să vadă piese de teatru toată noaptea şi să plece următoarea zi cu primul metrou. Alte seri deosebite sunt: Seara românească, cea de stand-up, cea de folk, Storytelling şi Noaptea Filmului unde vor fi difuzate scurtmetraje. Pentru o doză de motivaţie, festivalul aduce şi o conferinţă numită „Drumul către succes”.

Pentru bobocii noi în capitală, festivalul a pregătit tururi ghidate prin București, care să îi ajute să descopere și să cunoască mai bine acest oraș, unul indoor, în interiorul muzeelor și clădirilor istorice, altul outdoor, desfășurat pe Calea Victoriei și în centrul istoric.

Festivalul UNIFEST se va încheia pe 13 noiembrie cu un Mega Concert, care va culmina această perioadă și experiență inedită a studenților.

Atât biletele gratuite la teatru, operă sau muzeu, cât şi invitaţiile la toate evenimentele, vor putea fi procurate cu o zi înainte de activitate de la sediul Uniunii Studenţilor din România (strada Calea Plevnei, numărul 61) între orele 16:00- 19:00. Pentru mai multe detalii, puteţi accesa pagina de facebook: https://www.facebook.com/unifest.ro/

Festivalul UniFEST este organizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Municipiului București prin intermediul Centrului pentru Tineret al Municipiului București, Casa de Cultură a Studenților București, Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București, precum și alți parteneri din mediul privat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.