Acasă Politic Iohannis vorbeşte la Summitul de la Goteborg despre necesitatea reducerii şomajului în...

Iohannis vorbeşte la Summitul de la Goteborg despre necesitatea reducerii şomajului în rândul tinerilor

DISTRIBUIȚI

148664 –  17112017  – Președintele României, Klaus Iohannis, participă astăzi, la Göteborg, la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă echitabile și a creșterii economice în Uniunea Europeană, precizează Administraţia Prezidenţială printr-un comunicat de presă.

În cadrul reuniunii vor fi abordate politicile și inițiativele în domeniu la nivel european, pentru a identifica modalitățile prin care Uniunea Europeană, statele membre și partenerii sociali pot asigura îndeplinirea priorităților economice și sociale comune.

Vor fi discutate subiecte precum: locuri de muncă echitabile, piețe ale muncii europene funcționale și echitabile, oportunități egale, protecție socială eficientă și sustenabilă, și promovarea dialogului social.

Iohannis va lua parte la sesiunea dedicată accesului pe piața forței de muncă. În intervenția pe care o va avea, Preşedintele va sublinia importanța pe care o are educația în asigurarea îndeplinirii cerințelor de pe piața muncii și va insista pentru adaptarea continuă a politicilor educaționale la dezvoltările tehnologice și la dinamica de pe piața muncii.

De asemenea, Președintele României va sublinia necesitatea reducerii șomajului în rândul tinerilor, prin politici educaționale relevante, dar și prin acordarea de stimulente angajatorilor.

Cu prilejul Summitului, va avea loc și o reuniune informală a membrilor Consiliului European dedicată acțiunilor viitoare ale Uniunii în domeniile educație și cultură.

În cadrul dezbaterilor, Iohannis va exprima sprijinul României pentru acele proiecte și inițiative din aceste domenii, menite să contribuie la recâștigarea încrederii cetățenilor în valorile europene și la intensificarea sentimentului de apartenență la o adevărată comunitate europeană.

Totodată, Președintele României se va pronunța pentru intensificarea cooperării în domeniul tineretului, subliniind impactul deosebit al programului Erasmus+ (programul Uniunii Europene de sprijin în domeniile educației, formării, tineretului și sportului) în construirea unei identități europene a tinerilor și crearea abilităților cerute pe piața muncii.

Președintele Klaus Iohannis va susține importanța continuării programelor de sprijin ale Uniunii în domeniul cultural, precum și îmbunătățirea accesului la finanțare pentru întreprinderile care activează în acest sector, având în vedere rolul culturii în susținerea creșterii economice și al dezvoltării socio-economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.