Acasă Economie Ion Marcel Ciolacu: Reprezentanții instituțiilor finanțatoare internaționale vor putea participa la licitațiile...

Ion Marcel Ciolacu: Reprezentanții instituțiilor finanțatoare internaționale vor putea participa la licitațiile pentru contracte în infrastructură

DISTRIBUIȚI

148545 – 10112017 – Vicepremierul Ion Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, au avut, joi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cu acest prilej, vicepremierul a comunicat reprezentanților BERD măsurile concrete pe care Guvernul intenționează să le ia în special pentru transparentizarea sistemului de licitații, dar și în privința unei eventuale modificări a legislației, astfel încât instituțiile finanțatoare internaționale să poată participa la licitațiile pentru atribuirea de proiecte, cu preponderență  în domeniul infrastructurii.

”România are proiecte blocate de peste 3 – 5 ani și a devenit o tradiție a unor companii de a crea aceste blocaje.  Avem nevoie de suport tehnic din partea BERD și a Băncii Mondiale. Marea problemă până acum a fost sistemul de licitație și legislația din această zonă, pe care încercăm să o facem mai fluidă”, a afirmat viceprim-ministrul.

În ceea ce privește proiectul legii Parteneriatului Public Privat, care se află în prezent la Ministerul Finanțelor, viceprim-ministrul a precizat că, la sfârșitul săptămânii viitoare, va fi definitivată forma finală și va fi transmisă spre consultare partenerilor internaționali.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a solicitat reprezentanților BERD o reevaluare a dobânzilor și a condițiilor de acordare a creditelor pentru România. Reprezentanții BERD au exprimat dorința de a continua angajamentele existente în România în domeniul pieței de capital și în cel al infrastucturii, dar și de a finanța proiecte în noi sectoare, cum ar fi cel al irigațiilor sau al turismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.