Acasă Cultura/Media Literaturhaus Berlin găzduiește spectacolul de teatru interior ”Citit În Gellu Naum” 

Literaturhaus Berlin găzduiește spectacolul de teatru interior ”Citit În Gellu Naum” 

DISTRIBUIȚI

148654 – 17112017  – Poezia a fost inventată de poeți sau poeții au fost inventați de poezie? Ce face poezia când poetul doarme, e la serviciu sau încă nu a învățat să scrie?

ICR Berlin prezintă în data de 18 noiembrie, la sediul Literaturhaus Berlin, spectacolul de teatru interior Citit În Gellu Naum, realizat de performerii Adrian Ciglenean, Olga Berar, Birgit Wieger și Steve Heather. Plecând de la universul poetic al lui Gellu Naum, fondator al Grupului Suprarealist Român, spectacolul explorează în maniera unei improvizații radicale conceptul acestuia de orbire voluntară și posibilitatea unei experiențe poetice generate de expresia intensificată a emoțiilor și ideilor prin folosirea impulsurilor senzoriale într-un anumit stil și ritm. Spectacolul este adresat unui număr de spectatori legați la ochi, de unde și denominarea de ”teatru interior”.

Laboratorul artistic Citit În Gellu Naum a fost fondat în 2011 de Adrian Ciglenean și Olga Berar și derulează o activitate de cercetare informală a poeticii senzoriale. Demersul artistic al laboratorului vizează refacerea mariajului între formă și fond, propunând forme actuale de spectacol – cu caracter participativ, imersiv, interdisciplinar, care își invită consecvent spectatorii la întâlniri cu poezia (pre)existentă, folosind cuvinte scrise, cuvinte inventate, sunete, gesturi, spații și amintiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.