Acasă Social Educatie Liviu Pop vrea o a treia sesiune de Bacalaureat

Liviu Pop vrea o a treia sesiune de Bacalaureat

DISTRIBUIȚI
foto:pressone.ro

148607 – 14112017  – Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a afirmat într-un interviu acordat agenţiei Agerpres, că există o discuţie privind introducerea unei noi sesiuni de bacalaureat care ar trebui organizată ‘undeva în decembrie, poate februarie’. El spune că deocamdată este o chestiune de discuţii şi că nu se va schimba nimic pentru cei care urmează să dea bacalaureatul anul viitor.
Este o discuţie de a introduce o nouă sesiune de bacalaureat şi eu cred că este necesară. Cât de utilă este sesiunea din august, deja ştim. Am văzut în ultimii zece ani de zile câţi absolvenţi s-au prezentat în august şi câţi au luat examenul de bacalaureat. Şi anul acesta am avut un număr mare de persoane care s-au înscris şi totuşi prezenţa a fost foarte, foarte mică. Din punctul meu de vedere, cred că un examen de bacalaureat, o altă sesiune ar trebui organizată undeva în decembrie, poate februarie, fiind vacanţa de iarnă, a spus Pop, care consideră că legea permite organizarea unei a treia sesiuni de bacalaureat.
În opinia sa, a treia sesiune de bacalaureat ar putea deveni realitate anul viitor: „Dacă o gândim, să o gândim pentru anul viitor. Plecând de la realitate, noi o să dăm publice toate datele vizavi de câţi s-au înscris, câţi au participat, care a fost procentul. Eu cred că din iulie până în decembrie este timp suficient să se pregătească acei care nu şi-au luat examenul de bacalaureat”.

Acesta a invocat faptul că în ultimii zece ani aproape 2.000.000 de romani au terminat clasa a XII-a dar, dintre aceştia, „aproape jumătate nu şi-au luat bacalaureatul, mai precis 800 şi ceva de mii”. Dintre aceştia, „700.000 sunt pe zona liceelor tehnologice„, a precizat ministrul.

„De ce aşa de mulţi nu şi-au luat examenul de bacalaureat? Este o întrebare la care cu toţi trebuie să ne răspundem, fapt pentru care aici trebuie să regândim pe de-o parte tipul examenului de bacalaureat„, crede acesta.

Liviu Pop spune, în acest interviu, că învăţământul profesional trebuie coroborat cu liceul tehnologic, „iar lucrul acesta trebuie să îl facem în noul proiect a legii educaţiei naţionale care anul viitor să fie pregătit pentru a intra în septembrie – octombrie în Parlamentul României pentru dezbatere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.