Acasă Politic Ludovic Orban  este pregătit

Ludovic Orban  este pregătit

DISTRIBUIȚI

148662 – 17112017  – Ludovic Orban şi-a asumat postura de candidat la funcţia de premier din partea PNL. Anunţul a fost făcut la RFI de către deputatul liberal Cezar Preda. El spune că formaţiunea sa va organiza proteste de stradă până la dezbaterea moţiunii de cenzură în Parlament.

Este PNL pregătit să vină la guvernare, dacă moţiunea de cenzură va trece? „Dvs. primiţi în general răspunsuri din acestea şablonate: bineînţeles, suntem pregătiţi, venim la guvernare, avem echipele făcute. Eu nu sunt în vârful PNL şi nu pot să ştiu meandrele acestea, dacă PNL are pregătită echipa cu care să conducă România acum. E drept însă că bâlbâiala aceasta a PSD şi a liberalilor din ALDE a făcut în aşa fel încât în posibilitatea ca acest Guvern pică, să se schimbe majoritatea. Şi cum lucrurile se fac pe repede înainte în România, presupun că şi o asemenea ipostază va conduce la formarea şi la închegarea unei coaliţii care să dea un Guvern României, dar e puţin probabil. Eu sunt un om politic cu experienţă, spun eu şi nu intru în asemenea speculaţii şi pronosticuri că putem schimba majoritatea parlamentară”, a declarat Preda, pentru sursa citată.

Are PNL o propunere de premier? „Un partid care n-are propunere de premier nu poate fi dus în zona partidelor mari, decât în zona partidelor mici. Bineînţeles că preşedintele partidului nostru şi-a asumat această postură, în condiţiile în care va exista o majoritate”, a spus deputatul.

Ce şanse are moţiunea de cenzură să treacă? „PNL acum face mai mult decât a semna o moţiune şi a duce acest mesaj al necesităţii schimbării Guvernului în toate instituţiile mass-media. PNL organizează până la urmă proteste ale administraţiilor publice liberale, aproape 32% din administraţiile României sunt liberale, oamenii aceştia pierd enorm. PNL este decis să iasă în stradă până la depunerea moţiunii, deci am depăşit puţin băncile Parlamentului. Dacă societatea românească ne vine în sprijin, dacă presiunea pe PSD şi pe ALDE este aşa de mare, ar putea fi, eu ştiu, o chestiune indecisă, dar întrebarea pe care mi-aţi pus-o are un răspuns foarte aritmetic: dacă PSD şi ALDE votează în bloc, această moţiune nu poate să treacă, dar noi încercăm să-i convingem că fac o mare eroare, bâlbâind cu acest Cod Fiscal”, a conchis Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.