Acasă Externe Pentru 2018, președintele așteaptă un buget echilibrat care să poată fi executat

Pentru 2018, președintele așteaptă un buget echilibrat care să poată fi executat

DISTRIBUIȚI

148790 – 24112017  – Presedintele Klaus Iohannis, a declarat vineri, la Bruxelles, ca se asteapta ca bugetul Romaniei pentru anul viitor ”a fie unul echilibrat, sustenabil, si care poate fi pus in practica, executat”. ”Mi se pare obligatoriu sa avem 2% pentru aparare” a declarat seful statului, adaugand ca trebuie sa existe si fonduri seufciente pentru sanatate si educatie. De asemenea, a afirmat Klaus Iohannis, ”in 2018 banii sa nu fie doar alocati pentru investitii publice, ci si executate aceste investitii publice”.

Declaratiile au fost date de presedintele roman la Bruxelles, unde are loc summitul Parteneriatului Estic.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri, la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic, organizat la Bruxelles sub egida Preşedinţiei estone a Consiliului Uniunii Europene, care va urmări să confirme progresele din cele patru domenii prioritare de cooperare stabilite la Summitul precedent, de la Riga, din 2015: capacitate administrativă şi bună guvernare, oportunităţi de piaţă, interconectări şi schimbări climatice, mobilitate şi contacte interumane.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, acest summit va reprezenta un moment relevant în conturarea perspectivelor de evoluţie a relaţiilor Uniunii Europene cu partenerii din vecinătatea estică.

”Summitul va urmări să confirme progresele din cadrul celor patru domenii prioritare de cooperare stabilite la Summitul precedent, de la Riga, organizat în anul 2015: capacitate administrativă şi bună guvernare, oportunităţi de piaţă, interconectări şi schimbări climatice, mobilitate şi contacte interumane. De asemenea, agenda dezbaterilor va urmări fixarea unor direcţii şi a 20 de obiective concrete pentru orizontul anului 2020, ce vor fi reflectate într-o foaie de parcurs pentru ghidarea eforturilor comune ale Uniunii Europene şi ale statelor partenere”. Implementarea acestui plan de lucru va fi urmărită în cadrul panelurilor dedicate din cadrul fiecăreia din cele patru platforme multilaterale a Parteneriatului Estic, care vor fi restructurate pentru a fi mai eficiente – democraţie, bună guvernare şi stabilitate; integrare economică şi convergenţă cu politicile UE; securitate energetică; contacte între persoane.

În cadrul dezbaterilor, preşedintele Klaus Iohannis va încuraja continuarea unei politici solide şi angajante a Uniunii Europene în vecinătatea sa estică, care trebuie să devină, prin progrese ireversibile, un spaţiu predictibil, stabil şi prosper, ataşat valorilor şi principiilor europene.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.