Acasă Social Peste 15.000 de oameni în stradă la București

Peste 15.000 de oameni în stradă la București

DISTRIBUIȚI

148439 – 06112017

Jandarmii călare și cu jandarmii cu câini au intimidat protestatarii

Unii protestatari au acuzat dureri de cap!

Peste 15.000 de oameni au participat la București față de intenția puterii de a modifica legile justiției, printre manifestanţi aflându-se Dacian Cioloş, Dan Barna, Raluca Turcan și alţi membri ai PNL, USR şi ai Platformei România 100. Iniţial, câteva mii de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei, iar la orele 19.00 au plecat în marş spre Parlament pentru a protesta faţă de modificările la legile justiţiei.

Numărul protestatarilor a crescut pe traseu. Traficul rutier a fost blocat pe un sens pe Bulevardul Magheru şi pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Oamenii s-au oprit câteva minute în Piaţa Universităţii, unde au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor Revoluţiei din 1989, au cântat Imnul naţional şi au scandat ”România, trezeşte-te!”. Când au ajuns în faţa Parlamentului, numărul manifestanţilor ajunsese la peste 15.000, potrivit televiziunilor de știri. Aici, oamenii au scandat ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”. Proteste au avut loc și în alte orașe din țară.

Pentru intimidarea protestatarilor din București, jandarmii au vegheat călare la linișteapublică, unii folosind inclusiv câini. Pe parcursul marșului, caii jandarmilor au lăsat mizerie în urma lor.

De asemenea, în timpul manifestației, unii protestatari au acuzat dureri de cap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.