Acasă Politic PMP susține jocul de imagine al PNL

PMP susține jocul de imagine al PNL

DISTRIBUIȚI
foto: antena3.ro

 148675 – 20112017  – PMP susţine moţiunea de cenzură a PNL, dar demersul liberalilor este doar un joc de imagine, a declarat la RFI preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac. Acesta consideră că PNL ar fi trebuit să prezinte şi alternativa la actuala guvernare.

Eugen Tomac explică poziţia PMP privind moţiunea de cenzură: „Este o iniţiativă pe care a lansat-o Partidul Naţional Liberal şi noi, ca partid de Opoziţie, am susţinut acest demers, însă din clipa în care s-a anunţat iniţiativa depunerii moţiunii de cenzură, am avut şi câteva obiecţii faţă de colegii liberali, pentru că în mod clar, PSD-ul trebuie sancţionat pentru fiecare derapaj, însă este bine să fim cinstiţi şi să avem o abordare extrem de corectă în relaţia cu cetăţenii. Ca partid de Opoziţie, atunci când vii cu un asemenea demers important de a da jos Guvernul PSD, trebuie să prezinţi şi alternativa. Mie mi se părea absolut firesc ca PNL să prezinte şi o alternativă pe care ar avea-o Opoziţia la actuala majoritate. Din păcate, nu a existat o asemenea discuţie şi văd că în continuare există foarte multă ezitare, iar acest lucru nu face decât să pară acest demers pe care-l face PNL-ul destul de slab”.

Liderul deputaţilor PMP acuză „jocul de imagine” al PNL: „Există o nemulţumire în rândul partidelor de Opoziţie şi aici mă refer la PMP şi inclusiv am discutat cu colegi din USR, care privesc lucrurile acestea drept un joc de imagine pe care-l face PNL-ul şi nicidecum un demers serios, prin care să dăm jos această majoritate. Tehnic vorbind, dacă ar fi existat o dorinţă fermă de a da jos actualul Guvern, trebuiau să înceapă negocieri ferme, pentru a crea o nouă majoritate. Or dacă facem doar un simplu joc de imagine, acest lucru nu face decât să scadă şi mai mult încrederea în partidele de Opoziţie, în ceea ce priveşte percepţia pe care o au cetăţenii”.

Eugen Tomac consideră că moţiunea de cenzură nu va trece: „Nu cred că va trece moţiunea de cenzură. Acest demers pe care l-a făcut PNL-ul este slab. Noi l-am susţinut din principiu, pentru că suntem un partid de Opoziţie, dar atât timp cât nu vii să prezinţi în faţa cetăţenilor o alternativă credibilă, acest demers nu se bucură de succes”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.