Acasă Social Precizări pentru românii ce vor să plece în Canada după 1 decembrie

Precizări pentru românii ce vor să plece în Canada după 1 decembrie

DISTRIBUIȚI
canada1

148623 – 15112017  – Autoritățile canadiene intenționează să elimine, începând cu data de 1 decembrie, obligativitatea vizelor pentru cetățenii români care vor călători în Canada pentru șederi de maxim șase luni în scop turistic, indiferent de tipul pașaportului deținut, dar subliniază faptul că autorizația electronică de călătorie este obligatorie în cazul călătoriei cu avionul.

Autorizația electronică de călătorie (eTA) reprezintă o cerință obligatorie pentru toți cetățenii străini exonerați de obligativitatea deținerii vizei, care tranzitează sau călătoresc în Canada pe calea aerului. Autorizația electronică de călătorie (eTA) are o valabilitate de cinci ani (sau, după caz, până la expirarea valabilității pașaportului), informează MAE prin intermediul unui comunicat de presă.

Sursa citată precizează că obținerea autorizației electronice de călătorie se va putea realiza doar online, accesând www.Canada.ca/eTA-Romania.

De asemenea, data și ora exactă la care autorizația electronică de călătorie (eTA) va fi accesibilă cetățenilor români vor fi comunicate în timp util, ulterior transmiterii acestor informații de către autoritățile canadiene.

MAE menționează că, pentru obținerea autorizației electronice de călătorie și, ulterior, pentru accesul pe teritoriul canadian, cetățenii români trebuie să fie în posesia unui pașaport valabil, indiferent de tipul acestuia (pașaport simplu electronic, pașaport simplu, pașaport simplu temporar, pașaport diplomatic și pașaport de serviciu).

Totodată, persoanele care intenționează să intre în Canada pe cale terestră (autoturism, autobuz, tren) sau maritimă (la bordul unei ambarcațiuni, inclusiv al unui vas de croazieră), ulterior datei de 1 decembrie, trebuie să dețină doar un pașaport valabil, fără a mai fi necesară obținerea autorizației electronice de călătorie (eTA).

Cetățenii români care intenționează să urmeze în Canada studii cu durata de peste șase luni sau să exercite activități lucrative, indiferent de durată, trebuie să obțină în prealabil un permis de studii, respectiv de muncă.

Liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii români care doresc să călătorească în Canada reprezintă concretizarea demersurilor susținute, întreprinse în ultimii ani de autoritățile române pe lângă autoritățile canadiene, atât la nivel bilateral, cât și în format trilateral, cu sprijinul Comisiei Europene, amintește MAE.

Decizia autorităților canadiene constituie etapa finală a procesului de liberalizare a regimului de vize pentru cetățenii români, început la 1 mai, când anumite categorii de cetățeni români au început să beneficieze de acest regim (deținătorii unei vize de rezidență temporară în Canada în ultimii 10 ani sau ai unei vize valabile tip non-immigrant pentru SUA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.