Acasă Uncategorized Procurorul general: Raportul MCV indică un”regres”

Procurorul general: Raportul MCV indică un”regres”

DISTRIBUIȚI
foto:digi24.ro

148631– 15112017  – În contextul publicării, astăzi, la Bruxelles, a Raportului MCV, Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a vorbit despre ”un regres” prin comparație cu cel din luna ianuarie.

Menționând impactul negativ pe care proiectul de modificare a legilor justiției l-a avut în opinia publică și pe plan internațional, Lazăr vorbește despre o ”reconsiderare a unor obiective care au fost considerate îndeplinite în ianuarie”:

„Concluziile, reţinem, în mod evident, o situaţie de regres faţă de raportul din ianuarie 2017 şi aceasta, în principal, din cauza propunerilor privind legile justiţiei care au avut un impact negativ şi care au stârnit îngrijorarea. Cred că era uşor de anticipat această situaţie. Se recomandă în cadrul raportului să fie avute în vedere propunerile efectuate de magistraţi. Una privea numirea în funcţie a procurorilor şefi după un sistem transparent şi robust, sistem similar numirii preşedintelui ÎCCJ. În continuare se recomandă ca instuţiile statului român să lucreze împreună, să coopereze. Faţă de raportul din ianuarie reprezintă un regres care ar putea determina reconsiderarea unor obiective considerate îndeplinite în raportul din ianuarie”, a declarat Augustin Lazăr după prezentarea raportului.

”Cu toții ne dorim ca la sfârșitul anului viitor să fie îndeplinite toate condiționalitățile, să se realizeze ceea ce ne dorim cu toții, să se încheie în mod fericit monitorizările. Ar fi păcat să renunțăm la această munca din ultimii zece ani când, de fapt, malul este atât de aproape”, a adăugat procurorul general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.