Acasă Anchete Justitie Război total între președintele Curții Supreme și ministrul Justiției

Război total între președintele Curții Supreme și ministrul Justiției

DISTRIBUIȚI
foto:luju.ro

148541 – 09112017 – Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a afirmat joi că a aflat din presă că oficialilor de la Bruxelles li s-au prezentat alte propuneri legislative legate de modificarea legilor Justiţiei.

”Îmi pun următoarea întrebare: Suntem siguri asupra căror legi suntem noi chemaţi astăzi să ne dăm avizul? Pun această întrebare pentru că noi suntem sesizaţi cu trei propuneri parlamentare în ceea ce priveşte modificarea legilor 303, 304 şi 317 şi am aflat recent, din presă din păcate, că în urmă cu vreo două zile oficialilor de la Bruxelles li s-au prezentat şi li s-a cerut punctul de vedere sau, mă rog, au fost supuse dezbaterii alte propuneri legislative. În aceste condiţii stau şi mă întreb: există dialog, există transparenţă, există colaborare inter-instituţională de bună credinţă? Au fost minţiţi oficialii de la Bruxelles? Nu ştiu, îmi pun întrebarea, suntem minţiţi noi?”, a declarat Cristina Tarcea, în cadrul şedinţei plenului CSM.

În replică, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat că proiectul asupra căruia CSM trebuie să dea aviz este cel primit de la comisia special constituită. ”Ce ştiu eu este următorul lucru: că avizul pe care Consiliul Superior al Magistraturii este chemat să-l dea este aviz pe proiectul de lege şi proiectul de lege este cel pe care CSM l-a primit de la Comisia special constituită. Acea comisie şi-a însuşit proiectul iniţiat la nivelul Ministerului Justiţiei, că şi l-a însuşit cu modificări mai multe sau mai puţine, mai profunde, mai bune sau mai rele – este deja o altă discuţie. Prin urmare, CSM are pe masă, spre analiză, spre examinare, spre avizare pozitivă sau negativă, proiectul primit de la comisia special constituită. Discuţii în spaţiul public sunt multe, chiar şi cea pe care astăzi o purtăm aici în condiţiile în care publicitatea este asigurată”, a precizat Tudorel Toader, conform Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.