Acasă Externe România și Serbia, colaborare pentru combaterea corupției

România și Serbia, colaborare pentru combaterea corupției

DISTRIBUIȚI

 148765 – 23112017  – Augustin Lazăr, procurorul general al României, s-a aflat în perioada 20 – 22 noiembrie 2017 în Serbia,, într-o vizită de lucru, context în care a semnat Memorandumul privind înțelegerea și cooperarea în domeniul combaterii infracționalității transnaționale între cele două instituții naționale.

Este vorba de colaborare pentru combaterea infracționalității transnaționale organizate, terorism, migrația ilegală, corupția, criminalitatea informatică, dar și a altor infracțiuni grave. Colaborarea presupune schimb de informații privind stadiul și tendințele infracționalității transnaționale, schimbul de informații generale privind sistemele de justiție și legislația celor două state, convențiile internaționale aplicabile, practica judiciară actuală și măsurile de aplicare a legii în domeniile cheie, organizarea de conferințe și seminarii pe teme de interes comun în cadrul luptei împotriva infracționalității transnaționale și a altor infracțiuni grave etc.

În cadrul discuțiilor purtate în timpul vizitei, Zagorka Dolovac, procurorul general al Procuraturii Generale a Serbiei și domnul Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au abordat și alte subiecte de interes comun pentru parchetele din cele două țări.

Programul vizitei a inclus, de asemenea, întrevederi de lucru cu ministrul de justiție din Serbia, Nela Kuburovic, și cu ministrul de interne,  Nebojsa Stefanovic.

Din delegația Ministerului Public au mai făcut parte Romulus Varga, procuror șef al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General, Daniel Horodniceanu, procuror șef al DIICOT,  Marius Iacob, procuror șef adjunct al DNA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.