Acasă Social Românii au încredere multă în Armată și Biserică

Românii au încredere multă în Armată și Biserică

DISTRIBUIȚI
foto: basilaca.ro

 148863 – 29112017 – Românii nu mai cred în Justiţie şi nici în politicieni. În schimb, au tot mai multă încredere în pompieri, armată şi biserică. Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională, în ciuda uriaşelor scandaluri, din ultima vreme, încrederea românilor în Biserică a crescut.

Dacă anul trecut încrederea în biserică era sub 50%, acum, chiar şi după scandalurile fără precedent cu feţele bisericeşti acuzate de fapte imorale, încrederea e în creştere şi a ajuns la 61%. Şcoala e, în continuare, în topul încrederii românilor, dar şi Armata. De departe, de cea mai mare încredere se bucură pompierii.

La polul opus, sunt politicienii. Conform datelor adunate, românii nu mai vor să audă de partide. Doar15% dintre respondenţi au spus că au încredere în formaţiunile politice. Aproape la fel de prost stau şi Parlamentul şi Guvernul.

Surpriza neplăcută a sondajului este Justiția. În doar doi ani, încrederea românilor în această putere a statului s-a prăbuşit de la aproape 50%, la doar 24%. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.067 de respondenţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.