Acasă Sport Sinaia, premiată în Austria

Sinaia, premiată în Austria

DISTRIBUIȚI

148739 – 22112017  – 2017 este primul an în care România a fost inclusă pe lista nominalizărilor în cadrul World Ski Awards, singura inițiativă globală care premiază și promovează excelența în turismul de iarnă, eveniment aflat la cea de-a V-a ediție. Din cele nouă stațiuni nominalizate din țara noastră, prin vot direct, Sinaia a câștigat trofeul și statutul de cea mai bună stațiune de schi din România.

Trofeul a fost înmânat reprezentanților orașului, în cadrul Galei World Ski Awards.Au fost premiate stațiuni, hoteluri, cabane și agenții de turism, dedicate sporturilor de iarnă, din peste 30 de țări din toată lumea, printre care unele recunoscute la nivel mondial, cum ar fi Austria, Franța, Italia dar și state în care dezvoltarea turistică cunoaște progrese majore: Japonia, China, Noua Zeelandă sau Australia.„Este, evident, o distincție extrem de importantă pentru orașul nostru. Foarte important este faptul că România a intrat, pentru prima dată în acest an, pe listele de nominalizări. Este o recunoștere internațională, o certificare a tuturor inițiativelor, la nivel național. Pentru Sinaia este o încununare a eforturilor depuse timp de 10 ani. În 2007 Primăria Sinaia și Consiliul Local au demarat o serie de investiții majore în Domeniul Schiabil. S-au construit de atunci trei instalații pe cablu, două gondole și un telescaun, două instalații de zăpadă artificială, s-au achiziționat mașini de bătut zăpadă, s-au deschis pârtii noi, s-au amenajat cele vechi. Am construit, pe domeniul schiabil, una dintre cele mai frumoase cabane turistice din România: Stâna Târle. Investiții pe care le estimăm la o valoare totală de 32 de milioane de euro, o sumă foarte mare pentru un oraș atât de mic. Un astfel de trofeu îți dă o oarecare încredere, confirmă un potențial. Mulțumesc tutoror celor care ne-au sprijinit de-a lungul acestor ani, îi felicit pe sinăieni, pentru că premiul este și al lor, și sper ca în anii viitori astfel de distincții să devină o obișnuință pentru industria de profil din țara noastră. Nu ne putem dezvolta decât împreună. Suntem la început comparativ cu alții, dar iată, putem privi viitorul cu ceva mai mult optimism” a declarat Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

Alături de Chile, România a fost anul acesta inclusă pentru prima dată pe lista participanților. Din țara noastră au fost nominalizate 9 stațiuni de schi: Sinaia, Poiana Brașov, Predeal, Azuga, Rânca, Arena Platoș, Straja, Vatra Dornei și Vidra Transalpina.Potrivit Primăriei Sinaia, pregătirile pentru sezonul de iarnă au început deja. Instalaţiile de zăpadă artificială au pornit la Cota 2000, în Valea Soarelui, urmând ca, în funcţie de temeratura aerului şi de precipitaţii, sezonul de schi să fie deschis, cel mai probabil, în prima jumătate a lunii decembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.