Acasă Uncategorized Titus Corlățean, cu ochii pe Georgia

Titus Corlățean, cu ochii pe Georgia

DISTRIBUIȚI

148728 – 22112017  – În perioada 20-22 noiembrie a.c., senatorul Titus Corlățean participă, în calitate de raportor, la Misiunea APCE de monitorizare a obligațiilor și angajamentelor Georgiei față de Consiliul Europei.

Programul misiunii de monitorizare la care participă, alături de senatorul Titus Corlățean, și co-raportorul Kerstin Lundgren (Suedia), include întâlniri oficiale cu Giorgi Margvelașvili, președintele Georgiei, Mikheil Janelidze, ministrul afacerilor externe, Thea Tsulukiani, ministrul justiției, cu alți înalți oficiali guvernamentali și parlamentari georgieni, cu președintele Consiliului Superior al Justiției și Avocatul Poporului, precum și cu reprezentanți ai majorității parlamentare și ai opoziției parlamentare și extraparlamentare, ai societății civile etc.

Pe agenda discuțiilor figurează trecerea în revistă a ultimelor evoluții politice interne, stadiul procesului de reformă constituțională, precum și măsurile avute în vedere de autoritățile de la Tbilisi în vederea asigurării independenței justiției.

De asemenea, programul cuprinde și o vizită la Misiunea civilă de monitorizare a Uniunii Europene în Georgia (EUMM), care funcționează în proximitatea liniei administrative de demarcație dintre Georgia și regiunile separatiste Abhazia și Osetia de Sud. Cu această ocazie, senatorul Corlățean va avea o întâlnire cu reprezentanții Misiunii EUMM, inclusiv cu reprezentanții contigentului român care își desfășoară activitatea în cadrul acestei misiuni.

În continuare, în zilele de 23 și 24 noiembrie 2017, senatorul Corlățean va participa, în calitatea sa de vicepreședinte al APCE și președinte al Delegației Parlamentului României la APCE, la reuniunile Biroului și Comisiei Permanente ale Adunării Parlamente ale Consiliului Europei.  Lucrările celor două reuniuni se vor desfășura la Copenhaga, în contextul exercitării de către Regatului Danemarcei a Președinției Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.