Acasă Externe Un nou primar interimar la Chişinău

Un nou primar interimar la Chişinău

DISTRIBUIȚI
foto:adevarul.ro

148450 – 06112017 –  Silvia Radu este de astăzi primar general interimar al municipiului Chișinău. Declarația a fost făcută de către actualul primar interimar, Nistor Grozavu. Acesta a explicat că își va continua activitatea în calitate de viceprimar, alături de Ruslan Codreanu, scrie timpul.md.

”Am semnat o dispoziție de numire a Silviei Radu și a lui Ruslan Codreanu în funcțiile de viceprimari ai municipiului Chișinău”, a declarat Nistor Grozavu. Acesta a explicat că a fost nevoit să recurgă la acest pas, pentru a debloca activitatea municipalității, după ce Consiliul Municipal Chișinău a exclus de două ori subiectul privind numirea viceprimarilor de pe agenda ședințelor sale.

Potrivit articolului 17 al Legii privind statutul municipiului Chișinău, viceprimarul este ales la propunerea primarului general prin decizia consiliului municipal, adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi. În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la două şedinţe consecutive de către consiliul municipal sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la două şedinţe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința consiliului municipal. Nistor Grozavu a mai spus că renunță la interimatul funcției de primar general, care va trece la Silvia Radu.

Ea vine din zona tehnocrată și îi mulțumesc că a acceptat să ocupe funcția dată în perioadă de criză”, a spus Grozavu. Acesta a mai spus că a discutat cu reprezentanții tuturor fracțiunilor din Consiliul Municipal și că ambele candidaturi au fost agreate de mulți consilieri, dar că viceprimarii nu au fost votați din motive politice. ”Ambii sunt serioși, integri și buni profesioniști. Din păcate, deși sunt agreați de mulți consilier, luptele politice nu permit nominalizarea lor”, a explicat Grozavu. Ca urmare, acesta a fost nevoit să facă uz de articolul 17 din Legea privind statutul municipiului Chișinău, care îi oferă dreptul să numească viceprimarii. El a mai spus că legea dată a fost modificată și aprobată la propunerea Partidului Liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.