Acasă Externe Agenda Europeana Victor Negrescu, discutii la Bruxelles pentru viitorul Uniunii Europene şi importanţa tinerei...

Victor Negrescu, discutii la Bruxelles pentru viitorul Uniunii Europene şi importanţa tinerei generaţii în spaţiul European

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

148510 – 08112017 – Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat marți, 7 noiembrie, la Bruxelles, la cea de-a treia ediție a Forumului European al Tinerilor Parlamentari și Europarlamentari, eveniment organizat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, împreună cu EU40, rețeaua tinerilor membri ai Parlamentului European.

Tema generală de anul acesta a fost: „Populismul, amenințarea extremelor dreaptă și stângă pentru unitatea și democrația europeană. Experiența Republicii de la Weimar“.

Ministrul delegat a arătat că, în aceste zile, în contextul dezbaterii privind viitorul Europei, este firească o reflecție asupra contribuției tinerei generații de lideri politici la acest exercițiu, o contribuție care ar trebui să se concentreze, mai presus de toate, pe reconectarea cetățenilor – de toate vârstele – cu procesul de construcție europeană. Oficialul român a evidențiat necesitatea contracarării stereotipurilor și percepțiilor false despre Uniunea Europeană, și, în același timp, a valorificării potențialului noilor tehnologii pentru a eficientiza comunicarea cu cetățenii europeni, dar și despre beneficiile proiectului european.

 „Trebuie să ne unim eforturile pentru a comunica mai bine, mai inteligent și de o manieră mai coordonată despre Uniunea Europeană și impactul ei pozitiv în viața cetățenilor noștri. Acest lucru este vital pentru a combate tendințele eurosceptice, populiste sau xenofobe“, a declarat Victor Negrescu.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a amintit, de asemenea, că România este pe deplin angajată în procesul de reconstrucție a Uniunii într-o manieră unitară și coerentă, concentrate pe soluții europene comune la provocările actuale.

 „Încă de la aderare, acum zece ani, România și-a conturat un profil de stat susținător al consolidării proiectului european, cu respectarea deplină a valorilor și principiilor fundamentale ale Uniunii Europene. România va promova, în rândul statelor membre, importanța revenirii la sursa construcției europene, solidaritatea, și pe parcursul exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019“, a subliniat Victor Negrescu.

Forumul European al Tinerilor Parlamentari şi Europarlamentari s-a bucurat de sprijinul și prezența unor înalți demnitari europeni precum președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, fostul președinte al Consiliului European, Hermann van Rompuy, respectiv adjunctul asistentului Secretarului General al NATO pentru provocări emergente de securitate, Jamie Shea.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.