Acasă Anchete Interne Vietnamezi, opriți la frontiera de vest

Vietnamezi, opriți la frontiera de vest

DISTRIBUIȚI

 148577 – 13112017 –În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat trei cetăţeni vietnamezi care au încercat treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pe jos, peste câmp.

“În data de 12.11.2017,  în jurul orei 12.00, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Turnu au depistat trei persoane, de sex masculin, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 100 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Vietnam, cu vârste cuprinse între 22 şi 39 de ani, care au intrat legal în țară”, precizează Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, bărbații au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu dețineau  o viză valabilă.  Au mai relatat că  s-au deplasat cu un autoturism de ocazie până în localitatea Turnu, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii de către poliţiştii de frontieră.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.