Acasă Politic Vor Tudose şi Firea să-l execute pe Dragnea?

Vor Tudose şi Firea să-l execute pe Dragnea?

DISTRIBUIȚI

148785 – 24112017  – Disensiunile din interiorul PSD se adâncesc de la o zi la alta, pe fundalul cutremurului iscat de noul dosar Tel Drum şi de apropiata mutilare a Legilor Justiţiei, acţiune declanşată deja, în Parlament (cu celeritatea total nejustificată a majorităţii PSD-ALDE, la care s-a raliat şi UDMR) de trinomul Florin Iordache-Şerban Nicolae-Eugen Nicolicea.

Potrivit surselor PSnews.ro, de-a lungul ultimelor zile, baronii Niculae Bădălău (preşedintele executiv, pe care teleormăneanul l-a scos din cursa pentru şefia Curţii de Conturi) şi Adrian Ţuţuianu (fost ministru al Apărării, debarcat chiar de Dragnea) au avut o serie de întrevederi şi de discuţii cu mai mulţi lideri şi primari social-democraţi nemulţumiţi de faptul că Liviu Dragnea se ţine cu dinţii de şefia PSD, atrăgând întregul partid în aventura sa cu DNA.

Spaima de complot

Un lider PSD, susține sursa citată, a dezvăluit, la adăpostul anonimatului, atmosfera de panică şi suspiciune care s-a instaurat în partidul celor trei trandafiri: ”Suspiciunile lui Dragnea au atins o nouă culme. Permanent primeşte tot felul de informaţii care vizează conspiraţii interne, jocuri subterane şi trădări. Secretarul adjunct Codrin Ştefănescu alimentează din plin aceste scenarii, la fel şi ministrul Olguţa Vasilescu, care vede «securişti» peste tot. Ăsta e motivul pentru care liderii de la centru sunt puşi să înroşească telefoanele în teritoriu. Întregul partid resimte nesiguranţa de la Kiseleff”.

Se ascut cuţitele. Spre ochiul furtunii

Sursele citate au precizat că, în spatele mimării unei păci de conjunctură, premierul Mihai Tudose, primarul Gabriela Firea (cei doi fiind în cărţi pentru o eventuală preluare a şefiei PSD), Nicolae Bădălău şi Adrian Ţuţuianu (laolaltă cu apropiaţii din Guvern şi din teritoriu) caută soluţii pentru forţarea debarcării lui Liviu Dragnea. Totuşi, dincolo de coagularea nemulţumiţilor din PSD, liderii amintiţi speră (pentru a evita acuzaţii publice de trădare şi de colaborare cu aşa-zisul ”stat paralel şi ilegitim”) că teleormăneanul se va prăbuşi în curând, ca urmare a dosarului Tel Drum şi a monstruosului scandal care se va fi generat de apropiata mutilare a Legilor Justiţiei în Parlament.

Dragnea ia în calcul demisia de la preşedinţia Camerei!

Aceleaşi surse au dezvăluit că, având în vedere rapida rostogolire a dosarului Tel Drum, Liviu Dragnea ia în calcul să renunţe la preşedinţia Camerei Deputaţilor (funcţie care îi dă statutul de al treilea om în stat, fapt ce scandalizează Bruxelles-ul şi celelalte cancelarii europene), doar că nu s-a decis încă când să facă această mişcare: în preludiul mutilării Legilor Justiţiei, sau imediat după aceea, pentru a mai diminua din amploarea scandalului. De asemenea, problema succesiunii este deosebit de spinoasă: l-ar prefera pe controversatul Florin Iordache, care şi-a demonstrat cu prisosinţă fidelitatea în cazul OUG 13, dar e conştient că o propulsare a acestuia în poziţia de cel de-al treilea om în stat ar turna gaz pe vâlvătăile viitorului incendiu. La bursa zvonurilor mai este fluturat şi numele lui Eugen Nicolicea, deşi Dragnea îl consideră ”prea apropiat” de ex-vicepremierul Gabriel Oprea, pe care îl crede implicat (via Victor Ponta) în diverse conspiraţii.

Implicaţii apocaliptice pentru şeful PSD

Totodată, prins între ciocan şi nicovală, Liviu Dragnea este conştient că o renunţare la şefia Camerei va fi receptată în PSD ca un evident pas înapoi – o înfrângere care va strânge rândurile contestatarilor şi care-i poate atrage cu rapiditade prăbuşirea de la cârma partidului şi, inevitabil, încheierea definitivă a carierei politice. Cu toate acestea, amploarea dosarului Tel Drum (coroborată cu oprobriul Bruxelles-ului, al Ambasadei SUA şi al celor mai importante cancelarii europene) îl forţează pe Dragnea să ia în calcul şi această alternativă. Text și foto – PSNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.