Acasă Social Cum să-ţi protejezi copiii  în mediul online

Cum să-ţi protejezi copiii  în mediul online

DISTRIBUIȚI

 149017 – 12122017 –  România are internet de mare putere, cum puține țări din lume mai au. Dar și sute de copii care au acces nelimitat la tehnologia modernă. Iar răufăcătorii profită din plin de asta și transmit pe internet momentele în care îi abuzează pe micuți. În speranța că va mai limita riscurile, ministerul Comunicațiilor, împreună cu UNICEF, încearcă să-i învețe pe părinți cum să-și protejeze copiii în mediul online.

Pe internet, pericolele pândesc la fiecare click. Copiii recunosc că, de multe ori, sunt abordați de persoane necunoscute atunci când se joacă online.

Cei mici încep să îi considere prieteni, iar după săptămâni de discuții, le trimit fotografii. Sunt apoi șantajați și ajung de multe ori să fie exploatați sexual în mediul online.

Un studiu UNICEF arată că, la nivel mondial, 1 din 3 utilizatori de internet are sub 18 ani. Specialiștii organizației au descoperit că peste 90% din adresele URL care au facilitat abuzul sexual în rândul copiilor sunt din Olanda, Statele Unite, Rusia, Franța și Canada.

Ministerul Comunicațiilor a făcut un ghid prin care îi învață pe părinți cum să-și protejeze copiii de pericolele din online.

Specialiștii în securitatate spun că telefoanele inteligente fac ca cei mici să nu poată fi supravegheați atunci când stau pe internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.