Acasă Politic Deputatul Răcuci despre bugetul 2018: Cine muncește plătește!

Deputatul Răcuci despre bugetul 2018: Cine muncește plătește!

DISTRIBUIȚI
foto:blajinfo.ro

149181 – 21122017 – Deputatul Claudiu Răcuci se declară uimit de modul în care guvernul sfidează Programul de guvernare pe baza căruia a fost învestit și acuză majoritatea parlamentară de încălcarea legislației, în baza căreia angajații și pensionarii așteptau măriri ale veniturilor, începând cu ianuarie 2018: „Dezbaterea asupra bugetului de stat pentru anul 2018 este cea mai clară dovadă asupra faptului că majorității PSD-ALDE nu îi pasă în nici un fel de soarta României, ci doar de modul în care vor reuși să mutileze legile justiției pentru a își salva pielea de anchetele penale. Este și normal! Unii dintre ei sunt condamnați, alții urmăriți penal sau trimiși în judecată și cei mai mulți au ”schelete în dulap”. Aproape că nu s-a discutat mai nimic pe marginea veniturilor și cheltuielilor cuprinse în bugetul de stat de anul următor, de parcă Legea bugetului nici nu ar fi existat! Nu îi interesează deloc ce se întâmplă cu țara și cu românii. Și uite așa, angajații din sectorul public au fost păcăliți cu majorări salariale, de la 1 ianuarie, care nu se vor mai produce! Și pensionarii au fost trași pe sfoară, pentru că legea care obliga Guvernul să majoreze punct de pensie de la fiecare început de an, astfel încât să se acopere măcar creșterile de prețuri, a fost călcată în picioare”, transmite deputatul printr-un comunicat de presă.

Liberalul consideră că bugetul pe anul 2018 este copy/paste după bugetul din anul 2017,  într-o variantă și mai proastă, care sacrifică investițiile: ”Investițiile, care anul acesta nu au existat deloc, anul viitor vor dispărea, iar cheltuielile de asistență socială vor exploda! Singurele venituri care cresc în buget sunt cele care vin ca urmare a impozitării muncii angajaților, dar și ca urmare a supra-impozitării agenților economici. Așadar, în viziunea PSD-ALDE, cei care muncesc trebuie sancționați, trebuie să plătească mai mult”, mai adaugă Claudiu Răcuci.

Răcuci consideră că structura bugetului pentru 2018 este viciată de o serie de măsuri fiscale ”toxice”, și exemplifică cu implementarea split TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.