Acasă Social Sanatate Florian Bodog: Din 2018, buget mai mare pentru medicina de familie

Florian Bodog: Din 2018, buget mai mare pentru medicina de familie

DISTRIBUIȚI
foto:adevarul.ro

149185 – 21122017 – Ministrul Sănătății, Florian Bodog,  a discutat în această dimineață cu președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate despre revendicările reprezentanților medicilor de familie.

Ministrul a declarat că urmăreşte îndeaproape discuţiile dintre medicii de familie și conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate care au pornit de la premisa că modificările la contractul cadru trebuie să vizeze debirocratizarea și eficientizarea sistemelor informatice.

Bodog  consideră că dialogul se axează mai mult pe negocieri de ordin financiar. “Încercăm să răspundem noilor solicitări primite din partea reprezentanților medicilor de familie, pentru anul viitor este prevăzut ca bugetul pentru medicina de familie să se suplimenteze cu 278 milioane de lei”, a spus ministrul Sănătăţii.

Florian Bodog este de părere  că numai printr-un parteneriat strâns între medici, autorităţi şi pacienţi se poate realiza reforma în sănătate, iar aici rolul medicului de familie este unul extrem de important. “Am avut numeroase întâlniri cu reprezentanții medicilor de familie și am toata disponibilitatea pentru dialog și colaborare. Din punctul meu de vedere lucrurile se rezolvă numai la masa dialogului. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să ne gândim la pacienții noștri pentru că toți suntem în slujba lor. Pacienții sunt cei care au de suferit din cauza acestor blocaje”, a mai adăugat  ministrul Sănătății, Florian Bodog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.