Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Începe cosolidarea a patru imobile din Centrul Vechi al Capitalei

Începe cosolidarea a patru imobile din Centrul Vechi al Capitalei

DISTRIBUIȚI

148971 – 08122017

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a efectuat o vizita neanuntata pe santierul de pe strada Blanari, unde Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipala Consolidari, executa lucrari de consolidare, reabilitare si punere in valoare a patru imobile monument istoric.

Aceste cladiri sunt cuprinse in lista imobilelor expertizate tehnic incadrate in clasa I de risc seismic pericol public si au fost construite in anul 1870, fiind printre cele mai vechi imobile cuprinse in programul de consolidare al Municipalitatii.  In acest moment, se efectueaza operatiunile de organizare de santier, igienizare, evacuare adeseurilor.

In urmatoare etapa, conform autorizatiei de construire si a proiectului tehnic, Compania Municipala Consolidari va pune in siguranta elementele arhitecturale si structurale, apoi va demara lucrarile de consolidare a structurii de rezistenta, de refacere a cladirii si aducere la starea initiala.

Conform devizului general al lucrarilor, suma aferenta refacerii celor patru cladiri se ridica la zece milioane de lei plus TVA, aceasta reprezentand fonduri din bugetul local. In ceea ce priveste personalul care se ocupa de executia acestor lucrari, o parte dintre muncitori au fost angajati de curand, in urma Targului de Joburi organizat de Municipalitate. Toate persoanele care locuiau la aceste adrese au fost relocate in cele doua blocuri de necesitate situatie in Piata Natiunilor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.