Acasă Social Mineri concediaţi în Valea Jiului

Mineri concediaţi în Valea Jiului

DISTRIBUIȚI

 149018 – 12122017 – Aproape 500 de mineri din Valea Jiului intră în şomaj din această săptămână, după concedierile colective de la Complexul Energetic Hunedoara.

Potrivit RRA, cei 496 de mineri concediaţi colectiv au încheiat vineri preavizul, iar din această săptămână sunt şomeri, urmând să beneficieze de plăţile compensatorii într-o singură tranşă, fie până la sfârşitul lunii decembrie, fie în ianuarie.

În plus, ei vor beneficia de un venit lunar de completare pe lângă indemnizaţia de şomaj, iar cei mai mulţi vor îndeplini condiţiile de pensionare în următorii doi ani.

Potrivit sindicaliştilor, Complexul Energetic Hunedoara va continua concedierile colective şi anul viitor când  două mine îşi vor înceta activitatea de producţie, însă există şi un program de restructurare trimis guvernului care ar putea reduce numărul concedierilor.

Paradoxal este faptul că deşi face disponibilizări masive, Complexul Energetic Hunedoara are în program şi angajări anul viitor, pentru a completa lipsa de personal în activitatea de extracţie a cărbunelui.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.