Acasă Politic Oficial: 18 decembrie – Ziua Minorităților Naționale din România

Oficial: 18 decembrie – Ziua Minorităților Naționale din România

DISTRIBUIȚI

148979 – 08122017

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea Zilei Minorităților Naționale din România. Legea prevede instituirea pe 18 decembrie a Zilei Minorităților Naționale din România ca sărbătoare națională.

”Anual, cu prilejul acestei sărbători, se vor organiza manifestări culturale. (…) Autoritățile administrației publice centrale și locale și organizațiile neguvernamentale interesate pot acorda sprijin logistic și/sau financiar pentru organizarea și desfășurarea manifestărilor dedicate sărbătoririi acestei zile. Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune, în calitate de servicii publice, vor include în programul zilei emisiuni ori aspecte de la manifestările ocazionate de sărbătorirea Zilei Minorităților Naționale din România”, precizează actul normativ.

Adunarea Generală a ONU a adoptat, la 18 decembrie 1992, Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, lingvistice şi religioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.