Acasă Cultura/Media Patriarhul Daniel, la discuții cu Putin

Patriarhul Daniel, la discuții cu Putin

DISTRIBUIȚI

148916 – 05122017 – O delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române, condusă de Patriarhul Daniel, se află la Moscova, la invitaţia Patriarhului Rusiei, Kirill, pentru a participa la manifestările jubiliare consacrate împlinirii a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.Patriarhul Daniel se află la Moscova în perioada 2 – 5 decembrie, cu prilejul festivităţilor organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Din delegaţia Patriarhiei Române mai fac parte arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon, şi preoţii consilieri patriarhali Michael Tiţa, Ştefan Ababei, arhid. Maxim Ţifui, consilier eparhial, şi pr. Eugeniu Rogoti, traducător.

În seara zilei de 4 decembrie 2017, la reședința din Novo-Ogarevo, Președintele Federației Ruse Vladimir Vladimirovici Putin s-a întâlnit cu Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, și cu Întâistătătorii și conducătorii delegațiilor Bisericilor Ortodoxe locale, care au venit la Moscova pentru a participa la festivitățile dedicate împlinirii a 100 de ani de la restabilirea Patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă, informează basilica.ro. La întâlnire a luat parte și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României.

De asemenea, la întâlnire a luat parte președintele Departamentului de Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk.

Adresându-se celor prezenți, șeful statului rus a spus: „Mai întâi de toate, doresc să vă salut din inimă și să-mi exprim cuvintele de recunoștință pentru faptul că împreună sărbătoriți un eveniment atât de important pentru țara noastră și pentru Biserica Ortodoxă Rusă, cum este centenarul restabilirii patriarhatului în Rusia”.

„Aceasta, desigur, subliniază unitatea lumii ortodoxe, ceea ce este un lucru important în sine, dar și pentru faptul că dumneavoastră reprezentați Biserica, ceea ce joacă un rol esențial în viața țărilor dumneavoastră, în viața societății. Dumneavoastră faceți un apel la milostenie, lucrați în domeniul educației, formării, ceea ce este foarte important”, a subliniat Vladimir Putin, potrivit sursei citate.

Din partea Întâistătătorilor și reprezentanților Bisericilor Ortodoxe locale, președintele statului rus a fost salutat de Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a evidențiat faptul că „aproximativ 400 de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Ruse din 20 de țări” au participat la Sinodul Arhieresc din Moscova, în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie.

„Dacă ar fi să vorbim despre ceea ce este mai important, atunci astăzi avem trei priorități. Prima este educația, atât cea teologică, dar și educația religioasă în general. A doua este activitatea socială, iar a treia o reprezintă tineretul. Biserica Ortodoxă Rusă va depune cât mai multe eforturi pentru a dezvolta programe concrete în aceste trei domenii”, a notat Preafericitul Părinte Kirill.

„Aș dori să acord o atenție specială preocupării noastre comune privind situația care are loc în Orientul Mijlociu. Dumneavoastră tocmai ați vorbit despre aceasta. Prigonirea creștinilor și distrugerea sfintelor locașuri reprezintă o durere aparte atât pentru Bisericile din Orientul Mijlociu, care sunt reprezentate aici, cât și pentru noi toți”, a afirmat Întâistătătorul Bisericii Ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.