Acasă Social Aparare România vrea mai multe investiții tehnico-militare germane

România vrea mai multe investiții tehnico-militare germane

DISTRIBUIȚI
foto:mapn.ro

148924 – 06122017 – Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, l-a primit marţi, 5 decembrie, la sediul ministerului, pe ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat subiecte de actualitate de pe agenda NATO şi UE, precum şi perspectivele intensificării cooperării bilaterale, inclusiv în domeniul industriei de apărare.

Cu acest prilej, ministrul Fifor a evidențiat importanța continuării colaborării dintre România și Germania, în vederea implementării deciziilor aliate adoptate la Summit-ul de la Varșovia, precum și continuării demersurilor de operaționalizare a Cooperării Permanente Structurate (PESCO). În acest context, ministrul apărării naționale a evocat eforturile aliate de realizare a prezenței avansate a NATO în regiunea Mării Negre și a subliniat sprijinul părții germane în implementarea inițiativelor concrete ale României.

Totodată, Fifor a menţionat interesul în aprofundarea cooperării tehnico-militare cu partenerul german prin identificarea şi implementarea unor proiecte care să stimuleze investiţiile germane şi transferul de tehnologie în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.