Acasă Politic Tensiunile escaladează în Israel. Au loc proteste violente

Tensiunile escaladează în Israel. Au loc proteste violente

DISTRIBUIȚI
Foto: Daily Mail

148963 – 07122017 – Protestele violente au izbucnit în Gaza, Ierusalim și Bethlehem, ca răspuns la declarația istorică și extrem de controversată a lui Donald Trump că Ierusalimul este capitala Israelului, anunță publicația britanică The Independent.

Anunțul a zdruncinat decenii de politică externă a SUA și a declanșat un răspuns furios din partea palestinienilor, care au ieșit în stradă arzând steaguri și anvelope și au strigat sloganuri anti-americane.

Protestele au izbucnit, de asemenea, în părți ale capitalei Iordanului, la Amman, în zone locuite de refugiații palestinieni. În tabăra de refugiați Baqaa de la periferia orașului Amman, sute de persoane au ocupat străzile manifestând împotriva lui Trump și solicitând Iordanului să renunțe la tratatul de pace din 1994 cu Israelul.

Tineri au strigat sloganuri antiamericane la Amman, în timp ce în tabăra de refugiați Baqaa, de la periferia capitalei iordaniene, sute de tineri mărșăluiau pe străzi pentru a-l acuza pe Trump și a cere guvernului iordanian să rupă tratatul de pace din 1994 cu Israelul. „Jos America… America este mama terorii”, strigau aceștia, scrie Agerpres.

În orașul Bethlehem din Cisiordania, palestinieni furioși au oprit luminile de Crăciun la locul de naștere tradițional al lui Isus, mai anunță The Independent.

La  această oră, în Bethlehem, au loc proteste violente între palestinieni si forțele de ordine, notează și Daily Mail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.