Acasă Social Atenție sporită la drum!

Atenție sporită la drum!

DISTRIBUIȚI

Puteți suna la 021.93.60

149505 – 22012018 – Având în vedere că suntem în plin sezon de iarnă, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov recomandă tuturor participanţilor la trafic să manifeste maximum de prudenţă.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, polițiștii recomandă:

Nu plecați la drum până când nu verificați buna funcționare a sistemelor de frânare!

Curățați bine mașina, asigurați-vă că parbrizul, luneta, farurile, stopurile și oglizile laterale vă oferă vizibilitate maximă asupra drumului!

Folosiți pneurile de iarnă!

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului. Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, cauciucurile trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”.

Astfel, este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

În trafic, adoptați o conduită preventivă și adaptați viteza la condițiile meteo-rutiere, îndeosebi pe drumul în curbă sau în pantă!

Când drumul este acoperit cu polei sau mâzgă, prudența este factorul esențial în deplasare!

Semnalizați din timp orice manevră pe care intenționați să o efectuați și nu vă aventurați în depășiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră, cât și pe ceilalți participanți la trafic!

Păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din față pentru a vă putea opri în condiții de siguranță când situația o impune!

Atenție la pietoni!

Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă!

Asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca, în cazul unor blocaje, să nu suferiţi din cauza frigului şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare!

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor!
La Comandamentul Central de Iarnă din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, la numărul de telefon 021.93.60, puteţi obţine informaţii legate de traseul pe care urmează să-l parcurgeţi, precum şi starea acestuia.
 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.