Acasă Politic Cinci ani de la convenirea Parteneriatului Reînnoit dintre România și Japonia

Cinci ani de la convenirea Parteneriatului Reînnoit dintre România și Japonia

DISTRIBUIȚI
foto:politicall.ro

 149410 – 16012018 – Premierul Guvernului japonez Shinzo Abe vine la București, marți, însoţit de reprezentanţii a peste 30 de companii japoneze. Vizita face parte dintr-un turneu efectuat în Europa Centrală și de Est.

Este primul turneu pe care îl face un lider nipon în România, dar și în ţările baltice, în Bulgaria și în Serbia, în contextul în care Japonia încearcă contrabalanseze expansiunea economică a Chinei și să obţină sprijin pentru politica sa fermă faţă de Coreea de Nord, scrie AFP.

Venirea premierului nipon coincide în mod nefericit cu plecarea premierului Mihai Tudose, care si-a anunțat luni seară demisia și refuzul de-a asigura interimatul.

Preluarea funcției interimare ar urma să fie preluată de vicepremierul Paul Stănescu după ce anunțul demisiei și transferul vor trece prin procedurile de la Cotroceni. Premierul Mihai Tudose și-a înaintat luni seara demisia din funcție, urmând ca, potrivit legii de organizare și funcționare a Guvernului, să fie transmisă Administraţiei Prezidențiale, în cursul zilei de marți o adresă oficială în acest sens. Conform procedurilor, președintele României, Klaus Iohannis, va lua act de demisia din funcție a prim-ministrului Mihai Tudose și va emite decretul de vacantare a postului, precum și decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidențiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial.

Premierul japonez va avea marți o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis, în cadrul căreia vor fi discutate aspecte ce țin de stadiul și perspectivele relațiilor la nivel politic, economic și al securității dintre cele două state.

Vizita lui Shinzo Abe la București coincide cu împlinirea a cinci ani de la convenirea Parteneriatului Reînnoit dintre România și Japonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.